Hrušeň Bohemika
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 193.82 (?), 29.9.2016 8:55, zobrazeno: 7530x
Dobrý den,
letos mi Bohemika došla zralosti k česání asi o 14 dní dříve, než jindy. Způsobeno asi jednak brzkým kvetením a jednak tropickým zářím... každopádně včera jsem vše očesal, protože jsem s hrůzou zjistil, že některé nahoře v koruně už začínají měknout...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.105 (?), 29.9.2016 16:25
Mě Bohemika zklamala, kvalita plodů nc moc, loni nebyla v polovině října dozrála a uvadala mi, letos je na konci září už zase přezrálá a polovinu mi sežraly sršně... navíc na slupce hodně tmavých skvrn a plody značně něvyrované...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 236.1 (?), 30.9.2016 10:51
Já zimní hrušky neskladuju a v podstatě je ani příliš nepěstuju. Jejich skladovatelnost je neodhadnutelná - napřed jsou tvrdé a pak náhle zhniličí. Navíc chuť většiny zimních odrůd je jen sladká bez příchuti, vůně, atd. Je to, předpokládám, dáno tím, že zimní hrušně jsou obecně náročnější na teplou polohu. Jedinou výhodu mají zimní hrušky v tom, že se dají sušit až v době, kdy se topí, čímž ušetří energii sušičky. Bohemica patří k těm nejlepším, i tak ji nenechávám déle než do Vánoc.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 224.68 (?), 30.9.2016 12:54
"Navíc chuť většiny zimních odrůd je jen sladká bez příchuti, vůně, atd."
To mi přesně sedí na Bohemicu, kterou občas kupuji ze sadů. Sice je to už skoro na jaře, ale plody jsou pouze sladké "něco". Naproti tomu třeba Koporečka nakrechtovaná venku někde u zdi si stále drží to své kořenité aroma.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.232 (?), 16.4.2017 21:12
Tak hlásím, že letos proti očekávání vyržely Bohemiky jedlé až do dneška. Tedy poslední 3 plody jsem vyhodil, protože zhniličkovaly "jen_tak_bez_rozloučení", ale předchozích 15 kg hniličkovalo pouze v případě otlaků.
SfK.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|