|
Příspěvky uživatele - 149.105
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hrušeň Bohemika, 29.9.2016 Mě Bohemika zklamala, kvalita plodů nc moc, loni nebyla v polovině října dozrála a uvadala mi, letos je na konci září už zase přezrálá a polovinu mi sežraly sršně... navíc na slupce hodně tmavých skvrn a plody značně něvyrované... |  | Mšice, 29.5.2016 Dobrý den, čím stříkat mšice na slivoních? Stříkal jsem dle návodu Calypso a vypadá to, že to nějak nepomohlo. Čím a po kolika dnech opakovat postřik? Mám ještě Omnite, ale to na mšice není. Namazl jsem kmeny lepem v polovině května, ale bylo to asi... celý příspěvek > |  |
|  | Váš názor - minianketa, 25.5.2016 Dobrý den,
Oulinskou a Ontario mám raději, než Zelenou ringli, jsou větší, odlolnější a netrpí sviluškou. I chuťově mi vyhovují víc.
Čačanska lepotica je dobrá, chtná mi, Čačanskou najbolju jsem vyhodil, protože se vyholovala a plody mi... celý příspěvek > |  | Kvalitní letní jabloň, 23.5.2016 Já mám odrůdu Hana, zraje začátkem srpna, jablka jsou chutná a celkem i vydrží, tedy na letné odrůdu. Musím je protrhávat, jinach jsou drobnější. Nikdy jsem proti strupovitosti nestříkal a jablka jsou vždy pěkná. |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 22.5.2016 Letos mám abnorální výskyt tohoto škůdce. Asi kombinace zandbání prevenze a rovněž vhodných podmínek pro přezimování. I když tedy podle mě bylo sucho...
Dalo by se říct, že jsem hrušky sklidil v květnu, což je poměrně netradiční. Příští rok... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 21.5.2016 Taky jsem se minulý týden děsil, že co nezmrzlo v dubnu, to zničí květen, ale u nás bylo minimum +4°C.
Jinak dubnové mrazy -3°C, -3,4°C, -2°C, které proběhly průběžně ve dvou dubnových týdnech, kdy mi kvetly slivoně, třešně a hrušně, musím... celý příspěvek > |  | Skvrny na listech, 21.5.2016  Toto je fotka ze stromu vedle, to je jabloň Hana. Přijde mi, jako že je to něčím zasažené, nějakou chemikálií. Nic jsem nestříkal... |  | Skvrny na listech, 21.5.2016  Procházel jsem zahradu a mám takové skvrny nejen na slivoních, ale i na některých jabloních a na na jaře zasazení švestce Tophit. Pouze na té Gabrovské, viz foto mi to přijde nějak hodně. |  | Vackova - prořez, 20.5.2016  Dobrý den,
jak prořezat - omladit asi 25 let starou Vackovu? Řez jsem zanedbal, letos hodně větví uschlo. Děkuji |  | Skvrny na listech, 20.5.2016  tohle je švestka |  |
|  | Skvrny na listech, 20.5.2016  Dobrý den, letos se u mě objevily světle zelené až žluté skvrny na listech u Gabrovské, zděsil jsem se, že je to Šarka, ale podobné skrvny mám i na jabloních a dalších slivoních. Dokonce i na jaře zasazené slivoni. Je možné, že je to z postřiku pole?... celý příspěvek > |  | Suche listy na hrusni, 18.5.2016  foto2 |  | Suche listy na hrusni, 18.5.2016  Tak jsem udělal fotky. Po rozlomení plodu mi přijde, že uvnitř jsou malé bílé larvy.Mám tedy napadené plody posbírat? |  | Suche listy na hrusni, 17.5.2016 Mám to samé na Clapovce, některé plody jsou deformované a místo červené (mám červenou mutaci), jsou místy zelené. Nemohl to způsobit mráz, který poškodil v květu zárodek? V době květu u mě bylo -3,5°C. Myslel jsem si, že po odkvětu je vše OK... |  | Jarne mraziky 2016, 3.5.2016 U mě rekord - měřeno v metru u domu -3,5C a poté za 3 dny -2,9C. Z mojí sbírky slivoní na zahradě obstála zejména Valjevka, kolem 70% květů přežilo a vyvíjí se zdravé zárodky plodů. Pak ještě dobře dopadla Domácí švestka a slíva Ontario. Tam bych to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|