Minuly rok som jedol odrodu Piccolo - plody sladucke, hodne aromaticke, velmi dobrej chuti. Netusim, aka je chlorofylova prichut, takze mi je tazko povedat, ci tam bola. Mne vydrzala odroda Piccolo - 20 stupnov tuto zimu bez omrznutia, kvitne a plodi naozaj bohate, hned druhym rokom. Je dobre zasadit spolu s nou aj samca, pre vyssiu urodu. Mam aj ine odrody arguty ale kvetnych pukov (zatial) nie je nikdy tolko, ako na Piccole. Za kazdou pazuchou listu u nej idu 1-3 kvety. Minuly rok mi narastla 1,5 metra, co je slusny prirastok pre dvojrocnu rastlinu. Pri vhodnej starostlivosti rastie slusne a predpokladam, ze tento rok uz dosiahne vrchol konstrukcie. Ten menej bujny rast moze byt aj vyhodou...
Uz len rozlustit zahadu, ci Issai a Piccolo je to iste alebo nie
. Nazory na tuto temu sa lisia. Kdesi na internete som cital, ze z Japonska prisli kedysi 2 rozne samoopelive odrody, snad by to mohol byt ten Issai a Piccolo, uvedene zvlast. Chcelo by to overit medzi pestovatelmi, ci sa jedna stale o ten isty rastlinny material alebo nie. Aj porovnat chut plodov, ci sa jedna o to iste.