|
Domácí ořechovice, 27.6.2009 destilační přístroj
host - xxx.xxx.166.20 (?), 9.7.2008 7:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím všechny příznivce tohoto tématu.
Protože už nastala doba, posílám tak jako loni recept na výbornou... celý příspěvek > | | Destilační přístroj, 22.6.2009 Také všechny zdravím, letošní úroda bude určitě dobrá, mnozí už kvasí třešně, také višní, renglí, špendlíků, ranných švestek i švestek domácích je spousta. Já to nestačím ani vypít a nejvíce jde u nás na odbyt Ořechový likér, na který jsem sem dával... celý příspěvek > | |
| | Kiwi Jenny, 20.6.2009 Jenny je odruda čínského kiwi a ta není vhodná pro naše oblasti. Někde v teplých místech a chráněná třebas i dobře plodí ale s dozráním bude jistě problém. Plody jsou stejné chlupaté jako na krámech, ale těžko se jich dočkáte. Potřebují pro opylení... celý příspěvek > | | Jak natvarovat kiwi do podoby stromku?, 1.6.2009 Asi to takto u kůlu půjde také pěstovat, já bych nahoře udělal ještě tvar do T, Rostlina když se nemá po čem šplhat, dělá vyhony ohnuté a připomínající deštník. To pěkně vypadá, ale musíte trochu počítat s občasným olámáním výhonů od větru. I to se... celý příspěvek > | | Pochlubte se svými výsledky roubování, 7.5.2009 Honzo, díky za příspěvek a je vidět, že Vám roubování přináší radost tak jako mě ve čtrnácti letech. K tomu obrostu jsem již psal, je důležitý pro sílení kmínku. Uplné vyholení obrostu se dělá na konci srpna, ale ne vylamováním, na toto je speciálně... celý příspěvek > | | Pochlubte se svými výsledky roubování, 6.5.2009 Je dobré, že jste předvedli své výsledky a fotografií je také spousta. Pro mnohé to je poučení a inspirace. Je spousta věcí které se dá při roubování ovlivnit a nebo také trochu pokazit. Ať je to krátký řez, dobré utažení pásky, rovné přilehající... celý příspěvek > | | Kiwi, 5.5.2009 Dlouhé nové výhony budou mít v příštím roce plodný obrost který pokvete. Pokud je teď odstraníte, ochudíte se na príští rok s urodou. Po odkvětu udělejte klidně řez a na něj chtělo myslet již dávno a ne až po několika letech. Samozřejmě nikdy není... celý příspěvek > | | Kiwi, 27.4.2009 Piccolo a Issai je jedno a to samé, možná že právě vaše podmínky a umístění je pro tuto odrudu to pravé a tak buťte rád. U mne a na místech ochutnání ji řadím na uplně posledním místě. Odrud mám hodně a doufám, že letos ochutnám dost nových. VašekB. | | Kiwi - nemoc?, 23.4.2009 Nejspíš to máte Kolomiktu a ta dělá bílé panašování které se časem mění. Jinak kiwi nemocemi netrpí, až snat na nějaké vyjímky. Nebo zkuste dát fotku, rád se s takovou věcí seznámím. VašekB | | Kiwi, 19.4.2009 Na jarní mráz jsou nejchoulostivější rostliny v mládí, na stáří je to o něco lepší. Samozřejmě se toho bojíme všichni pěstitelé a letos obzvlášť, protože příroda je moc napřed. Bohužel obrana je dost těžká, možná pro někoho pár rostlin uchránit... celý příspěvek > | |
| | roubování, 2.4.2009 S pořezání palce si nic nedělejte, je to normální. Člověk musí dostat takovou správnou tuhost palce a naučit se, jak moc ho přimáčknout až k noži a přitom si neproříznout kůži. No a pokud by byl nůž tupý, hrozí ještě více pořezání protože to člověk... celý příspěvek > | | roubování, 30.3.2009 Tak tak, už včera jsem chtěl napsat, že roubování za kůru jsme dělali vždy v době květu i v práci. Už za týden je vidět růst pupenů, nezebou ruce a prostě to je nevhodnější doba. VašekB | | Začínáte roubovat?, 30.3.2009 Paní Jiřino, koukněte na,,roubování" dal jsem tam fotky jak se dělá řez a zavazuje. Jinak můžete se do toho pustit hned, nejdřív ale natrénujte na vrbě. Pokud se vám něco neujme, můžete znovu zopakovat. Rouby si uskladněte dole v ledničce... celý příspěvek > | | Jaký nůž na roubování?, 27.3.2009 Právě jsem se podíval na tuto diskusi a možná dost informací získáte na,,roubování" kam jsem před chvílí přispěl. VašekB | | roubování, 27.3.2009 I důležitá věc je ovázání, v mém případě nejpouživanější a již zmiňované v diskusi PVC páskou.
Konec pásky přitiskneme palcem k podnoži a to v polovině řezu. Potom ovineme tak asi 3 krát nahoru, pásku skládáme slabě přes sebe a když je horní část... celý příspěvek > | |
|
|