Poněkud hloupější slepice



Stránky: 1,  2   
host - 249.32 (?) 
23.3.2014 14:26, zobrazeno: 42375x

Mám problém se čtyřmi slepicemi které jsem koupil minulou sobotu. Vždy když jsem koupil nové slepice, první maximálně druhou noc, jsem je pochytal ve výběhu a strčil do kurníku. Pak už samy na noc zalézaly. Tyto nové po týdnu nic neumí, ani se nervou o potravu. Nemocné nejsou, protože když jim dám potravu samostatně do misky a do kurníku, kde zůstanou ráno jako poslední, tak zobou jako o život. Takže hlad mají. Budu je na noc ukládat do nekonečna, nebo se otrkají?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 153.234 (?), 24.3.2014 9:34

Kupovaným slepkám z drůbežárny svědčí kohout, který je staví do latě. Osobně jsem měl problémy spíše s šikanou ze strany starých slepic. Zkuste vytrvat. 

Ať se daří Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 249.32 (?), 24.3.2014 20:25

Díky,

kohouta zatím nemám. Dříve jsem míval ale byly s ním problémy, protože utíkal na cizí slepice. Zkusím to vydržet ještě nějakou dobu. Před chvilkou jsem je zase sebral zmoklé u balíku sena ve výběhu a hodil do kurníku. Staré slepice je šikanují, to je pravda. Ovšem tím prošly i předchozí kuřičky a přesto si místo v kurníku našly.

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 226.241 (?), 30.3.2014 14:36

Tak co, už se to zlepšilo? Soucítím s Vámi, ovšem můžu Vás zároveň uklidnit, že na tom nejste tak špatně. Vloni na podzim jsem si pořídila krůty bronzové. Jakákoliv slepice je proti nim Einstein, protože moje krůty se nenaučily půl roku, že mají večer vlézt do kurníku. Nikdo je nešikanuje, prospívají, ale večer prostě sedí na zemi cca metr od kurníku a čuměj!!!Nenepadne je tam vlézt samotný, ani když je tam nechám třeba do 22h, prostě sedí venku a nehnou se. Takže jsem musela udělat naháněcí koridor a teprve pak tam milostivě vlezou. jediné, co je zachránilo před mrazákem, že začaly snášet...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 249.32 (?), 18.5.2014 9:39

Zdravím,

nezlepšilo se to a dnes ráno nebo v noci něco jednu sejmulo. Viz můj nový příspěvek "Co sejmulo slepici v noci?".

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 178.38 (?), 18.5.2014 10:41

Tak já se vyjádřím i k tomu šlohnutí slípky, u nás to běžně dělá liška. Kuna jim spíš prokouše krky, ale liška zanese mladým do nory. Pták v noci to nebude, neb nelítají a za druhé, slípky byly pod plachtou, takže by je tam neviděl ani třeba výr, který by asi slípku zvládnul. Co se týká chození do kurníku: když se přivezou nové slepice, nechají se 2-3 dny v kurníku nonstop, aby si zvykly, až pak se s ostatníma začnou pouštět ven. Většinou se pak už umí i vrátit. Teď je tam budete muset trpělivě večer nahánět, než natrénují... nemělo by to trvat déle než pár dní. Pokud je ale necháte nocovat pod celtou, je to celkem chyba - zvyknou si na tohle a bude vám učení do kurníku zase trvat o něco déle. Prostě - nekompromisně nahnat do kurníku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 249.32 (?), 18.5.2014 10:59

No jo liška, ale skrz plot by se spíše neprotáhla a navíc včera lilo celej de i v noci. Jak je vidět na fotkách ve výběhu je jen hlína a ta byla docela rozmoklá, liška by tam podle mne musela nechat nějaké stopy. Já ale nenašel nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 134.151 (?), 18.5.2014 23:21

Jsem ve své podstatě amatér, slípky mám teprve druhým rokem, tak mě prosím berte s rezervou..., ale svítíte jim večer v kurníku?

Slepičky jsme do výběhu pouštěli od prvního dne a od začátku sami bez potíží chodili do kurníku, přirozeně šli za světlem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 249.32 (?), 19.5.2014 20:34

nesvítím, nemám tam do výběhu ani nataženou elektriku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 34.78 (?), 19.5.2014 21:10

já bych tento příspěvek nenazýval poněkud hloupější slepice. Absolutně nevíte nic o etologii zvířat natož kura domácího. Že je třeba nově nakoupená zvířata často z drůbežárny uvyklá naprosto odlišnému režimu, důkladně přivyknout podmínkám domácího chovu, Slepice rozhodně nejsou šťastné ze změn. Jak si mnozí myslí, že když si je koupí a poskytne jim první poslední, tak že to slepice uvítají. Nejsou to lidé, aby si uvědomovali, že může být i lépe aniž by to zažily. Takže poučení pro vás, příště slepičky umístěte v kurníku poněkud odděleně od starých slepic, ideální je oddělit kus podlahové plochy pletivem a tam budou mít klid na všechno tj na nové krmivo, na vodu v misce a také na ty hřady, Nebudou odháněny od krmiva starými slepicemi a budou mít možnost v klidu se aklimatizovat a dokončit svuj pohlavní i tělesný vývoj. 

Ano, můžete po týdnu začít slepičky pouštět ale třeba dveřmi na dvůr prostě jinam než chodějí ostatní. A budete vidět pak tu radost z prostoru, kterou slepičky projeví a spokojeně se i proběhnou a popoletí.  Krmivo musí být stále na stejném místě aby se tam nováčci vraceli. Pokud toto necháte takto hladce proběhnout hlavně nic nikam nevyhánět nebo chytat, tak uvidíte, že kuřice budou večer tam, kde je chcete mít vy. A nebudete muset odbíhat od rozkoukaného sportu.  Samozřejměže první dny je to vždycky trochu adrenalin, ale dá se to zvládnout. 

Přivézt kuřice z velkochovu a vypustit je rovnou do výběhu v domění, že to přece potřebujou,  nebo hned druhý den je špatný postup, stejně jako zahánění, což nováčky ještě více odrazuje od té strašlivé černé díry do kurníku. Nesprávné je také je pustit nebo dokonce posadit na hřad vedle starých slepic.  Pak je výsledkem, že kuřice se bojí spát na hřadech a lezou na noc do hnízd a podobně. 

Juraj Kafka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika