Oskeruse
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 41.141 (?), 24.4.2012 8:17, zobrazeno: 8853x
Dobry den, rad bych se chtel zeptat jestli jde jeste nejak zachranit oskeruse kdyz ji zver spis srnci kmen zbavili kury co jsem hned udelal bylo naneseni vosku a zamotani paskou ktera se pouziva pri roubovani atd. jeste prikladam foto kde uz je vse udelane a jestli by nekoho nenapadlo udelat neco jineho spozdravem Badura
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.10 (?), 24.4.2012 11:05
Dobrý den, pokud to místo nepotřebujete pro nějaký jiný stromek, nechte ten stromek tak jak je a je možné, že Vám obrazí z místa kořenového krčku. Oskeruší mám celkem dost a teď na jaře obráží každý můj stromek. Dokonce ty nové výmladky vyřezávám. No a pokud Vám obrazí, tak vyberte ten nejlepší výmladek a zapěstujte jej znovu do tvaru stromku. Jde to v pohodě. Dokonce můžete použít ten okousaný kmínek k tomu, že ten nový výmladek k němu budete vyvazovat, abyste měl rovný kmínek. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.141 (?), 24.4.2012 13:46
tak me napadla jeste jedna vec ale nejsem v tomto moc zbehli jestli bych mohl udelat treba roubovani ze bych tu ponicenou cast vyhodil pryc a ty zdrave casti dal k sobe myslite ze by se to uchytilo nebo je to jen pokus omyl s pozdravem Badura
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18319) - 67.66 (?), 24.4.2012 20:13
K přemostění není nutné, jak možná nevíte, aby z paty stromku vyrůstaly nějaké vrúble. U většiny pěstovaných stromů taky žádné nevyrůstají. Je možné vzít zdravé rouby bujně rostoucí odrůdy a naštěpovat je za kůru pod a nad místem roubování. Ale jak jsem psal výše, nemám s tímto způsobem dobré zkušenosti, pokud bylo porušení kůry kompletně dokola. Hodí se ale v případech, kdy část kůry je zachována a přemostěné rouby slouží jako pomocné. Doba, kdy už je korunka narašená není k přemostění nevhodná, naopak je to nejlepší, ne-li jediné období, kdy lze čekat úspěch.
Oskeruše jsem ale nikdy nepěstoval, takže jejich vlastnosti neznám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.141 (?), 26.4.2012 5:55
dobry den, tak abych rekl oskeruse ma par haluzek a vsechny jsou opukle v pondeli kdyz jsem to zjistil mela na sobe tak kolem 1cm dlohe listky a vcera to je streda kdyz jsem tam byl tak uz listky jsou vetsi o dost na vsech koncich vetvech zatim jsem to nechal tak a asi uvidim jestli to zacne vadnout nebo ne ale zatim se to pere stim odrenin velice dobre a rostou dal jinac dana oskeruse ma tak 2m a neco nejvic zelena je na spici asi takova10-15cm kula spozdravem Badura
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|