Angrešt — nemoc
|
|
 |
 |
jsk - (16) - 64.50 (?) 17.5.2017 12:06
Zdravím,
keřík angreštu mi již od zakoupení před čtyřmi roky napadá nemoc — bílý povlak, nejprve napadne plody, později i listy a nové větvičky. Viz foto. Jedná se o padlí? V předchozích letech jsem keřík stříkal proti padlí, ale stejně to tam bylo (i když asi o něco později než nyní). Letos jsem nestříkal, protože máme štěně. Odrůda je podle štítku angrešt matys, i když si nejsem jistý, podle internetu by měl mít matys plody do červena a to tento keřík neměl, i když loni nějaké plody dozrály.
Zvláštní je, že hned vedle něj stojí jiný angrešt (podle štítku odrůda angrešt zlatý fík) a ten je úplně v pohodě, obsypaný plody, něco tedy minulý týden spálil mráz, ale ne mnoho. Hlavně ale tímhle bílým povlakem není napadený vůbec, ani v předchozích letech nebyl, i když stojí metr a půl vedle toho keříku, který je tak napadený.
Díky za veškeré rady.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
jsk - (16) - 64.50 (?), 17.5.2017 12:06, zobrazeno: 6304x
Zdravím,
keřík angreštu mi již od zakoupení před čtyřmi roky napadá nemoc — bílý povlak, nejprve napadne plody, později i listy a nové větvičky. Viz foto. Jedná se o padlí? V předchozích letech jsem keřík stříkal proti padlí, ale stejně to tam bylo (i když asi o něco později než nyní). Letos jsem nestříkal, protože máme štěně. Odrůda je podle štítku angrešt matys, i když si nejsem jistý, podle internetu by měl mít matys plody do červena a to tento keřík neměl, i když loni nějaké plody dozrály.
Zvláštní je, že hned vedle něj stojí jiný angrešt (podle štítku odrůda angrešt zlatý fík) a ten je úplně v pohodě, obsypaný plody, něco tedy minulý týden spálil mráz, ale ne mnoho. Hlavně ale tímhle bílým povlakem není napadený vůbec, ani v předchozích letech nebyl, i když stojí metr a půl vedle toho keříku, který je tak napadený.
Díky za veškeré rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.1 (?), 17.5.2017 12:14
Netřeba zakládat nové vlákno. Ano je to padlí. Zdenek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.35 (?), 17.5.2017 12:16
Ano, americké (hnědé) padlí. Je potřeba udržovat vzdušné korunky, lepší je i stanoviště s proudícím vzduchem. Stříká se zjara před květem a pak po odkvětu. Přípravky musí být účinné na toto konkrétní padlí, sama používám Discus. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Renčí - (2) - 168.16 (?), 23.5.2017 18:37
Dobrý den, také si dovolím vložit foto angreštu, který mi cosi napadlo. Poradíte, prosím, někdo o jakou chorobu se jedná? Dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.132 (?), 23.5.2017 19:27
Podívejte se okolo keře, jestli tam není někde nora od hraboše nebo hryzce.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|