Placky bramborové, ertepláky domácí



host - 38.138 (?)
25.7.2014 14:17

... krytí chuťových vad silou česneku a majoránky... Do bramboraku se snad cesnek a majoranka dava normalne, ne kvuli zadnemu kryti. Stare brambory jsou lepsi, ale v soucasne dobe uz nejsou spatne i nove. Co se tyce cukety, po prvnim pokusu delat bramborak jen z cukety, pouzivam k vyrobe cuketu spolecne s bramborami a pak je to velmi dobre.  J.R.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 25.7.2014 13:30, zobrazeno: 23127x

1) Bramborové placky...se škvarkama, nebo se smetanou, 2) česnekové bramboráky pečené na pánvi, ... pokládané houbičkama, nebo s játrou, 3) bramborák upečený na brutvani v troubě 4) bachora ... bramborová směs ve vepřovém bachoru zapečená v troubě...  nebo znáte ještě jiné bramborové recepty? které by stálo za to zveřejnit?

toto jsou přesvědčivé důvody, pro které se domácí brambory pěstují... a nejoblíbenější bramborové pochoutky, které vznikají doma,...kde to okolo domu voní že se nejeden mlsný kocour olizuje,...  všichni okolojdoucí vědí, co máte dnes k obědu.Na tyto pochoutky vemte nejlépe "nové brambory".Staré brambory se moc nehodí, protože rychle při tepelné úpravě zhnědnou.Nevím proč-nikdo mi to ještě nevysvětlilfrown.

   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4661) - 155.121 (?), 25.7.2014 13:50

Babičče vždycky zezelenaly, mně ne.

      
host - 248.21 (?), 25.7.2014 13:53

Možná, že v nich babičce zelenal česnek, ten to někdy dělá.   lída

   
host - 248.21 (?), 25.7.2014 13:51

Na bramboráky jsou ale lepší staré brambory, nové mají v sobě moc vody. Aby nastrouhané nezhnědly, stačí přidat trochu vařícího mléka wink.   Lída

      
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4661) - 155.121 (?), 25.7.2014 14:06

Včera jsme měli doma bramborák z cuketyfrown. Ale dalo se to. Trochu jiná chuť, vláčné, nadýchané...

         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 25.7.2014 14:41

Pokud to uděláte z cukety, tak to není bramborák ale cukeťák.

To by mne zajímalo, z čeho pečete kuře, když bramborák děláte z cuket.

      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 25.7.2014 14:08

Staré brambory se užívaly především z důvodů ekonomických. Na nových bramborách si pochutnáte i bez krytí chuťových vad silou česneku a majoránky, nebo libečku,...

Ze zdravotního hlediska by se něměly na bramboráky a chlupaté knedlíky používat brambory starší jak do prvního olámání klíčů (odklíčení naklíčených). Z dvakrát odklíčených brambor by se měly připravovat už jen bramborové knedlíky nebo bramborové šišky. Pro chlupaté knedlíky používejte jako syrovou složku tedy nové brambory a jako uvařenou bramboru ty staré (ovšem ale vařené bez slupky a klíčků).

         
host - 38.138 (?), 25.7.2014 14:17

... krytí chuťových vad silou česneku a majoránky... Do bramboraku se snad cesnek a majoranka dava normalne, ne kvuli zadnemu kryti. Stare brambory jsou lepsi, ale v soucasne dobe uz nejsou spatne i nove. Co se tyce cukety, po prvnim pokusu delat bramborak jen z cukety, pouzivam k vyrobe cuketu spolecne s bramborami a pak je to velmi dobre.  J.R.

            
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 25.7.2014 14:46

Mám rád česnek... a né málo,... na bramborových plackách, nebo bramboráku, či topinkách si ho můžu dopřát dle libosti.Uvařená vajíčka nesolím...místo něj přikusuju česnek.Souhlasím, že majoránka, a česnek do bramboráků patří, děkujeme že jste,...jste výborní.Já už od podzimka začínám pokrývat víry a koky pravidelnou česnekovou kůrou, jako prevenci proti zimním neduhům.Kromě toho jej miluji, a mám rád větší množstí, než je obvyklé přiměřené.Proto nikoho nepřekvapí, že česnek a brambory sázím konzistentně, vzestupnou geometrickou řadou.

            
host - 248.21 (?), 25.7.2014 22:37

Mně ten míchaný cuketovo-bramborový nechutná a ze samotné cukety už vůbec ne frown, to není pro mne to pravé... Ale každému chutná něco jiného wink.  Mně chutnaly třeba placky (ona jim říkala slejšky - ale pravé slejšky jsou něco jiného), které nám vždycky jako dětem o prázdninách pekla jedna stará "babička" na suché plotně kachlových kamen (nastrouhané vařené brambory, vejce, hrubá mouka, sůl). Hotové horké se potřely máslem... cheeky            Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika