9 důvodů, proč na vánoční dekorace není nikdy příliš brzy

Proč nečekat na Vánoce
Zdroj: Pinterest

Čekáte s vánoční výzdobou až po Mikuláši? Nebo možná zdobíte stromeček až týden před Vánocemi. Naše filozofie ohledně sváteční výzdoby vždycky byla „čím dříve, tím lépe“, což znamená, že s vánoční výzdobou začínáme již začátkem prosince. Pokud máte o tomto načasování pochybnosti, mohli byste to letos přehodnotit – vědci skutečně tvrdí, že zdobení na svátky vás může učinit šťastnějšími. Tak proč nezačít co nejdříve? Připravili jsme si pro vás 9 důvodů, proč na Vánoce nemusíte čekat.

Máme pro vás spoustu nápadů na vánoční dekorace – všechny vám mohou udělat radost, pomoci vám navázat kontakt se sousedy a vnést trochu (doslova) světla do zimního šera. A pokud plánujete nějaké vánoční kutilské projekty, proč nezačít už v letních měsících? Vánoční hudba je vždy přijatelná, bez ohledu na roční období. Takže vyndejte ozdoby, hoďte do trouby várku vánočního cukroví a začněte zdobit. Přečtěte si následujících 9 důvodů, proč na vánoční dekorace není nikdy příliš brzy.

1. Mohlo by vás to učinit šťastnějšími

Ukazuje se, že „sváteční nálada“ není jen vaječný koňak. Jak vysvětlilo několik psychoterapeutů, lidé si vánoční výzdobu často spojují s pocity nostalgie z dětství. I když se tento pocit mísí se smutkem ze ztracené blízké osoby, zdobení může pomoci spojit se s pozitivními vzpomínkami na tohoto přítele nebo člena rodiny.

2. Díky tomu vás budou mít sousedé rádi

Nedávná vědecká studie zjistila, že když se lidem ukazují fotografie domů. Hodnotí obyvatele domů ozdobených vánoční výzdobou jako přátelštější a společenštější ve srovnání s domy bez výzdoby. Ozdobené domy byly vnímány jako „otevřenější“ nebo přístupnější. Bez ohledu na to, zda jejich obyvatelé skutečně hodně komunikovali se svými sousedy. To dává velký smysl. Pokud všichni v sousedství zdobí a vy se k nim přidáte, podporuje to pocit sounáležitosti. Tak se do toho dejte, hrdě vystavte své vánoční věnce – a možná překvapte rodinu odvedle nějakým předčasným svátečním cukrovím.

3. Vánoční cukroví

Řekl někdo cukroví? Dobře, možná to technicky vzato není dekorace, ale myslíme si, že předčasné sváteční pečení je dobrým důvodem, proč oprášit vykrajovátka. Kromě toho jsou zdobené pochoutky samy o sobě dekorací. Cukroví jsou jednou z nejlepších součástí svátečního období a není důvod, proč byste si je nemohli vychutnat kterýkoli den v roce. Připravte si cukroví, na které máte zrovna chuť, a které vás naladí na sváteční náladu.

9 důvodů, proč na vánoční dekorace není nikdy příliš brzy
Zdroj: www.expats.cz

4. Začíná být zima (a tma)

Vzhledem k tomu, že se počasí na začátku zimních měsíců blíží k mrazu, opravdu není důvod, proč nevytáhnout svou nejútulnější vánoční výzdobu. Teplé šály a svetry jste už určitě vytáhli, takže směle vytáhněte kostkované deky, stálezelené vonné svíčky a světelné řetězy. Myslíme si také, že pohoda blikajících světýlek a horké čokolády u praskajícího ohně a se zavěšenými punčochami je dokonalým způsobem, jak překonat zimní večery.

5. Chcete-li se pochlubit svými nápady

Pochlubte se svými projekty – nebo se do nich pusťte. Máte uloženy spousty nápadů na vánoční dekorace, ale nechcete se trápit s lepením a malováním večer před příchodem hostů. Vyrobte věnec už teď a připravte vánoční dekorace, než začne chodit sváteční pošta od vašich blízkých. Vsadíme se, že neodoláte a nově vyrobené ozdoby pověsíte.

6. Abyste si je užili déle

Přiznejme si to – příprava výzdoby na Vánoce je zábava, ale může to být také spousta práce. Tahat všechny ozdoby a krabice ze sklepa nebo z půdy je trochu na nic, když víte, že za pár týdnů to budete muset dělat znovu, abyste je uklidili. Proč si nenechat více času na to, abyste si mohli sednout a ocenit své úsilí? Letos to můžete dokonce zpestřit novým vánočním barevným laděním vašeho domova.

7. Zpívání vánočních písní

Neexistuje lepší čas na pouštění vánoční hudby než při výzdobě, či pečení vánočního cukroví. Mnoho umělců v tomto období vydává nové sváteční písně. Pusťte si vánoční písně a nalaďte se na pravou vánoční atmosféru.

8. Chcete-li strávit více času s rodinou

Se všemi těmi svátečními večírky a nákupy se sezóna může proměnit v jednu velkou jízdu. Vyhraďte si čas na vánoční výzdobu dříve, abyste si mohli odpočinout a skutečně si užít tuto chvíli s rodinou, než začne všechno to šílenství. Vyberte si praktickou činnost, na které můžete pracovat společně, od pečení perníčků až po vytváření ozdob.

9. Budete mít více času na sváteční tradice

A posledním z 9 důvodů, proč na vánoční dekorace není nikdy příliš brzy, jsou sváteční tradice. Protože je tolik vánočních tradic, kterých se musíte zúčastnit, mají tendenci se hromadit najednou, což může způsobit, že je sezóna spíše stresující než příjemná. Když si ale zavěsíte ozdoby včas, budete mít o jednu věc méně, kterou musíte stihnout mezi pečením cukroví, svátečními nákupy a samozřejmě balením všech těch dárků. A pokud úhledné balení krabic není vaší silnou stránkou, využijte čas navíc a naučte se balit dárky jako profesionál.

9 důvodů, proč na vánoční dekorace není nikdy příliš brzy
Zdroj: Pinterest

Začněte s vánoční výzdobou dříve a užijte si radost a přínosy svátků. Zdůrazňujeme, že zdobení může zlepšit vaši náladu, učinit vás přátelštějšími sousedy, přinést světlo do zimního šera a umožnit vám více času na tradiční sváteční aktivity s rodinou. Napište nám do komentářů, zda vás přesvědčilo 9 důvodů, proč na vánoční dekorace není nikdy příliš brzy!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno