Hojivo Travin



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
host - 66.167 (?) 
20.6.2008 16:46

dobrý den sai máte pravdu, že tam kde jssem rozhodila travin, tak tráva jr tmavší a rychleji roste. je pěknější..příště, ale musím dát pozor, abych nenasypala více hnojiva na jedno místo parkrát se mi to při nabírání podařilo a spálilo mi to i trávník.teď doufám, že to zaroste.božena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 41.21 (?), 25.6.2008 9:00
CHtěl bych reagovat na ty, kteří zde píší o tom, že sedmikrásky v trávníku jsou hezké... Možná jsou ale to jen tak do 100 kusů v trávníku, když se vám to zahustí třeba na 50% plochy, tak to opravdu moc hezké neni. Pak stačí na trávníku jednou uklouznosut, nebo se na něm projít po vydatném dešti a máte na něm samé bahno. Měli jsme to tak doma a nakonec jsem musel zasáhnout, protože to dál už nešlo. Když se na trávu dal stůl pro návštěvu a podobně, tak po nich zbyly bahnité fleky. Hrozný. "Sterilní" tráva vydrží mnohem víc a je i hezčí. Nebavíme se zde o louce ale o trávníku! Jinak používám bofix a chtěl bych teď zahnojit jenže levněji už skoro asi vychází ten travin, tak nevím... Nevíte o nějakém hnojivu které by bylo levnější ale přitom ověřené?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 205.59 (?), 16.7.2008 16:52

Dobrý den, tak nevím co dělám špatně :-(.Pohnojila jsem travinem, ale nejsíš jsem to přehnala a místo pěkné trávy mám hnědé vypálené fleky. Na jiných místech mi začal růst plevel jako blázen, samé velké trsy. Poradíte mi prosím co teď s tím? Zahrádku mám malinkoua trávu skoro žádnou.Díky moc, Hanka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 246.32 (?), 25.8.2008 11:27

Já jsem Travin použil pře 14dny. Aplikoval jsem ruční rozhor v množství "přiměřeně" a lupení z trávníku zmizelo a tráva je k neudržení. Množstvím na 300m2 jsem hnojil cca 450metrový pozeme. Radši méně. Na vypálené fleky bych asi zkusil pořádnou zálivku a ručně se zbavovat trsů plevele...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 75.159 (?), 16.12.2008 9:43

Čtu si tuhle diskuzi opravdu se smutkem v duši - pan Vysloužil se opravdu moc a moc a velmi taktně snažil vysvětlit a upozornit na nebezpečí používání Travinu na zahrádce, ale je to očividně bezmocnost. Je to člověk který VÍ a ZNÁ, lékař, který toho určitě viděl v životě víc než by si kdokoli z nás přál poznat. Když už on se zapojí do diskuze s tak výrazným varováním, tak by při pouhém spatření nápisu Travin bylo záhodno se otočit a odejít. Je skoro jisté, že optimizmus jeho opozičníků vyplývá - bohužel - z pouhé neznalosti (působení, ukládání a následky expozice organismu herbicidy.) Selektivní herbicid Travin vydávající se za hnojivo je nebezpečný svojí deklarovanou snadností použití, která vyhovuje a nadbíhá lidské lenosti. Velmi snadno svede k použití i toho, kdo se jinak chemii na své zahradě brání. Ne každý je lékař a odborník. To, že kočka nechcípne po proběhnutí poherbicidovaným trávníkem neznamená, že je všechno O.K. To znamená jen to, že nechcípla hned, ale že účinek se projeví až po nakumulování dávky v organismu - třeba nádorem. Myslíte, že u lidí to funguje jinak?

Milovníci dokonalých trávníků by ušetřili dost peněz a zdraví použitím koberců na zahradě - věřte mi, bylo by to moudřejší a některé typy koberců fakt od trávy nerozeznáte - a nemusí se kosit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 200.188 (?), 27.1.2009 12:26

Chápu, zkuste poradit. Mám pozemek rok po stavbě, všude plno vysokého a agresivního plevele. Předpokládám, že nepoužiji-li travín 1x-2x, že se plevele dále nevysemení a potom už bude stačit plevel jen po dešti povytahat. Uvažuji správně? Podotýkám, že pozmek je 3.000m2 a na půlce chci mít spíše luční trávník. Je mi líto pampelišek, ale určitě ne lebedy apod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 200.188 (?), 27.1.2009 12:27

Pardon, správně mělo být "použiji-li travín 1x-2x".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.39 (?), 27.1.2009 12:33

Pro základní odplevelení před založením trávníku spíše použijte herbicid "roundupového" typu: působí skrze zelené části, rozvádí se vodivými pletivy rostlin až do kořenů a tam účinkuje: zajde tedy celá zasažená rostlina. Avi "roundup" ani "travin" či podobné herbicidy nezlikvidují semena (plevelů), která jsou v půdě. To se musí nechat nejdříve vyklíčit.

Můj názor je - zvláště, budete-li dělat nějaké výsadby - nejprve všechny plochy důkladně, opakovaně odplevelit a až potom dokončit zpracování půdy, sít a sázet.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.122 (?), 27.1.2009 16:19

Lebed se nebojte, ty obsazujou jen volnou půdu jako právě po stavbě. Jakmile tam něco roste (cokoli) tak se tam neudrží.

Pokud chcete spíš louku tak neni třeba žádná chemie, stačí sekat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 96.2 (?), 30.3.2009 21:37

Po přečtení předchozích příspěvků musím reagovat na chemii a sekání.I po pečlivem sekání se vám zahrada za nějakou dobu, bez použití herbicidů, stane semeništěm plevelů. Je to způsobeno přenosem semen vzduchem, úletem, který je normálně 200 metrů. Také v zemi v 1m/2 je až milion semínek, které čekají na svoji chvílku. Tak si musíme a můžeme vybrat, mít hezky trávník a někdo divočinu. Každý ať má to, co se mu líbí.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika