Hojivo Travin



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
               
host - 90.188 (?) 
7.5.2010 20:31

Připečlivém sekání máme doma už léta rozkvetlou louku s množstvím léčivých bylinek -dobromysl, řepík, mateřídouška, černohlávek... Jde o dvojkosnou louku. Tam, kde chodíme často, kosíme častěji a kromě trávy tam roste pampeliška, sedmikráska a sem-tam něco jiné... Záleží od půdy a kosení. Možností je vždy mnohem víc, než jedna nebo dvě (lze i vápnit, upravovat pH a poměry živin), každý ať se sám zhluboka zamyslí, co je pro něj spíš přijatelné. Bohužel často vítezí obyčená pohodlnost, lenost...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 176.7 (?), 21.4.2010 19:01

To že někdo neví, že hnojí hnojivem s přídavkem herbicidu je jeho vlastí chybou. Má si přečíst složení na obalu nebo se zeptat prodejce. Pokud by Travin byl pouze herbicidem, jak trvrdí pan Vysloužil, jak to, že je po něm trávním tmavě zelený a roste jako divý? Asi výrobce na obalu uvádí klamné informace, tak jej teda zažalujte.  A prosím nevnucujte lidem, kteří chtějí mít trávník jako koberec, louku plnou sedmikrásek. Ať si každý upraví zahradu dle jeho vkusu. Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 61.6 (?), 8.5.2010 11:02

Pokud by Travin byl pouze herbicidem, jak trvrdí pan Vysloužil, jak to, že je po něm trávním tmavě zelený a roste jako divý?

To jsem samozřejmě nikdy netvrdil - ukažte mi kde.
Umím číst, že Travcin se směs hnojiva herbicidu a zeolitu - 3 v jednom.Bylo o něm už napsáno víc, než si zaslouží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 195.58 (?), 12.5.2009 22:05

Po použití přípravku TRAVIN se postupně bohužel zbavujeme původní hezky zelené trávy a úspěšně, opět bohužel, vyživujeme plevel!

Zas takový zázrak to tedy není!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 13.5.2009 14:27

Travin - naprosto zoufalé nřešení pro péči o trávník. Skutečně neznám žádného profesionála (skutečného profesionála), který by s něčím takovým pracoval.

Trávu sekejte, hnojte, zavlažujte, jste li maximalisté, pak i aerifikujte, vertikutujte a pískujte.

Jednou - dvakrát za rok aplikujte na čerstvě pohnojený trávník Bofix, či Sterane. Zátěž chemií pro Vás, Vaše blízké a zvířata bude minimální.

Chemii mám rád a nebojím se s ní radikálně zasáhnout, pokud to zahrada potřebuje, nicméně ani v nejdivočejších snech by mne nenapadlo chronicky aplikovat  na místo ve kterém se pohybuji selektivní herbicid.

Za matoucí a zavádějící již považuji označení výrobce jako "hnojivo s herbicidem" on je to totiž Herbicid s hnojivem...

Pokud si člověk prolistuje lékařeké práce na téma fluroxypyr, Clopyralid (aktivní složky Travinu), pochopí, proč výrobce tak ortodoxně uvádí ochranou lhůtu 28 dní.  Jedná se samozřejmě o herbicidy nesrovnatelně bezpečnější, než ty prvo, či druhogenerační. Ale v žádném případě bych k riziku kontaminace lidí a zvířat těmito látkami nepřistupoval lehkovážně..

Clopyralid je v databázích nebezpečných látek uváděn jako nebezpečný z hlediska akutni toxicity, dále jako potenciálně nebezpečný pro plod, a podle posledních prací také jako potenciální tzv. endokrinní disruptor. Fluroxypyr je uváděn jako bezpečnější z obou složek s podstatně nižší akutní toxicitou, ale jako potenciálně rizikový pro plod a endokrinní systém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 221.3 (?), 3.6.2009 13:57

     Dobrý den, mám jen poznámku k Bofixu. Obsahuje obě jmenované složky jako travin, navíc MCPA. Ve Starane je jen fluroxypyr.

    Pokud používáte tyto přípravky a ředíte je dle návodu, máte zaručeno, že se dostane na plevele to co má v množství "přiměřeném". Pokud se naučíte pracovat s Travinem, tedy dáváte to množství, které máte na určitou plochu /je dobré věnovat tomu dostatečnou péči/ můžte na tom být obdobně. Nezatracujte jedno pro druhé. Pro někoho může být aplikace nejprve herbicidu a poté granulovaných či tekutých (rozpuštěných) hnojiv /LAV, LV,...NPK, Cererit či speciály na trávníky/ daleko horší z etického hlediska než jedna aplikace směsným přípravkem. Aktivní látky i hnojiva jsou téměř totožné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 90.188 (?), 7.5.2010 20:50

Pro zjednodušení přístupu k základní info

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 98.162 (?), 27.6.2011 16:02

Jen ukázka jak působí Travin. Aplikace pomocí vozíku, proto ten znatelný předěl. Po týdnu jsme začali zalévat a doseli novou trávu. Tráva roste jak zběsilá.

Travin po týdnu působení
Travin po týdnu působení
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 101.166 (?), 6.7.2010 15:51

Dobrý den

Chtěl bych k této diskuzi napsat pár slov. Máme trávník o velikosti asi 500 m2. Kolem ze tří stran louky.Z počátku jsem taky nechtěl na zahrádce žádnou chemii a tak se pampelišky a ostatní větší plervel vypichoval. Po dvou letech bojů jsem začal používat roundup a štětečkem ho hezky aplikoval na listy. Po dalších dvou letech jsem jsem musel začít používat i postřiky, protože na trávníku už zabraly plevele dost podstatnou část. Myslím tím zde někým vychvalované ozdobné kvítí jako sedmikráska chudobka, nebo jetel plazivý. I když pravidelně vápním a provádím vertikulaci, tak jsem musel použít i postřik na mech a to na radu zahradníka který se zakládáním a udržbou trávníků živý. Tak jsem začal používat travin. Doporučené dávkování je 30g na 1m2. Tak že, na můj trávník by mělo přijít a jednu aplikaci 15kg. Kupuji pytel o váze 25kg a ten mi vystačí na 4 ošetření trávníku. To znamená na 2 roky. Dávám tedy místo 30g asi 12g bohatě to stačí. Už nemusím používat zádné jiné postřiky akorát ještě jednou přihnojuji. Po trávníku mi běhají 3 kočky, 5m od trávníku mám 10 včelstev a na zahradě pravidelně grilujeme a žádný problém jsem nezaznamenal. Travin aplikuji rozmetadlem zásadně za deště a pokud je slabý tak na pár hodin zapnu zavlažování. U domu máme louky o výměře 70000 m2 a travu nikdo nemá zájem. Trávník který sekáme sekačkou (mulčujeme) už nehnojíme je podstaně hezčí než ten o který se musím pravidelně starat :-(Sekání těchto ploch zabere 3 hodiny týdně pokud se seká 2x tak 6hodin. Dlší dva výkendy je sekání a ovoz trávy na kompost. Tak že travin je promě ideální volba. Někdo se mnou asi nesouhlasí ale mám ucházející trávník s ninimální péčí. A tak teď se do mě můžete pustit

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 21.20 (?), 18.10.2014 14:57

Dobrý den, 

můžu použít toto hnojivo teď ke konci října nebo mám počkat a pohnojit až na jaře? 

Trávník máme zasetý od jara ale je dost řídký... při zasetí nám ho dost spláchnuly přívalové deště a pak už se to nepodařilo dosít dostatečně tak je takový řídký... doufám, že po hnojení zhoustne...

Plevelu tam je celkem hodně a taky v těch holých místech se tvoří mech. 

Tak uvažuji, že pohnojíme travínem... ale nevím, jestli není lepší počkat rovnou na jaro...

Děkuji za odpověď.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika