Jakou odrudu třešně na slivovici?



host - 33.196 (?)
25.2.2008 2:25
Peckovat zásadně jen višně na víno a to v zelené nízké přepravce. Tam totiž nehrozí,že propadnou pecky a je to nejrychlejší mě známý postup. Samozřejmě je potřeba ještě plná mlékárenská bedna pod tu vrchní děrovanou a nebo igelit. Peckovat třešně je na galeje: 2
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 85.27 (?), 31.1.2008 13:09
Máte mé uznání, nikoli kritiku. Přiznám se, že třešňové víno se mi nikdy nepodařilo vyrobit chutné - na rozdíl třeba právě od višní.
   Myslím, že chuť a šťavnatost nezávisí na barvě dužiny. Zkuste si malý test. Ochtnejte  se zavřenýma očima alespoň 4 druhy třešní (ne ty které chronicky znáte) a zkuste odhadnout barvu po chuti. Pravbděpodobně se Vám to nepodaří. Měkké srdcovky existují tmavé i světlé (těch je, pravda, méně), tvrdé chrupky jsou rovněž světlé a tmavé.
   Toho fanatika odpeckujícího třešně do kvasu neberte ve zlém,  je to hodné obdivu. Výhoda odpeckovaného kvasu tkví v jeho okamžitém ztekucení a rychlém nástupu kvašení, snad i lepší chuti třešňovice. 
   Poté, co jsem před 20 lety natrhal za 4 dny pobytu na stromech 170 kg třešní a vypálil z nich 13 litrů pálenky, jsem se zařekl, že nikdy více. Kdybych měl ještě každou zbavit pecky...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 168.167 (?), 1.2.2008 7:13

Je pravda že malé plody špatně přibývají v kádi, ale je to jen jednou za rok. Myslím že třešně jsou na tom ještě dobře - se šípky je ještě víc práce.

Zkusil jste někdy švestkové víno? Zní to šíleně, ale jsou země kde se podává i v nejlepších restauracích. Je to spíš něco jako aperitiv, ale není to špatné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 136.16 (?), 1.2.2008 9:54

Jednou jsem viděl babičku, ne mojí, jak seděla na zápraží, překrajovala šípky na poloviny a vyškrabovala z nich semínka a chloupky. Proti tomu je nějaké vypeckování třešní balzámem na nervy. Ohledně šípkového vína, ještě chutnější je prý ze sušených šípků?? Pepík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 85.27 (?), 1.2.2008 12:13
Babička těch šípků ovšem málokdy naškrábe 300 litrů na pálenku
Jinak víno z šípků, když se povede, je dobré, ze sušených snad tmavší. Problém je, že veškerý cukr se musí dodat zvlášť. Ten řepný nepřidá na kvalitě žádnému vínu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.133 (?), 19.2.2008 2:01

No já mám pocit, že rané srdcovky jsou většinou bez výraznější chuti. jakoby jim chyběl cukr a kyseliny. Tak od třetího třešňového týdne se to zlepšuje

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 85.27 (?), 19.2.2008 10:25

Jasněže, ty první jsou akorát na jídlo a pro ptáky. Ale třeba přezrálé Kaštánky už docela jdou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 21.107 (?), 24.2.2008 20:32

Máte nějaký fígl, jak ty třešně vypeckovat? Na trhu existuje odpeckovač třešní od Tescomy za nějakých 400-500Kč, ale mám  takový pocit, že je to tak dobré na odpeckování do koláčů, po 100 kg dávce třešní bych asi musel koupit nový.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 100.5 (?), 24.2.2008 22:57

Po 100 kg vypeckovaných třešní by mě odvezli do Boh(u)nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 33.196 (?), 25.2.2008 2:25
Peckovat zásadně jen višně na víno a to v zelené nízké přepravce. Tam totiž nehrozí,že propadnou pecky a je to nejrychlejší mě známý postup. Samozřejmě je potřeba ještě plná mlékárenská bedna pod tu vrchní děrovanou a nebo igelit. Peckovat třešně je na galeje: 2
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Dušan Zbořil - (10) - 176.2 (?), 25.2.2008 12:25

Proč vypeckovávat třešně, višně, švestky? Když nepodrtíte pecky tak v pálence jsou pouze lehce cítit a to k pálenkám z těchto plodů přece patří ne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika