pes - postrach truhlíků, kytek a stromků



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?) 
13.6.2008 16:26

No jistě musí z toho vyrůst, každý pes se jednou zklidní.Kdy to je otázka. Mám fenku malého knírače 17 měs.a je to děábel, ucítí krtka nebo myš a hrabe a hrabe a je jí jedno jestli tam mám kytky.Truhlíky mám v bezpečí na zídce a záhon s kráterem prostě urovnám co taky jinýho.Sem tam nějaká ta kytka je zničená, ale je to prostě daň za její společnost.A řeknu vám jsem šťastná, že ji mám a tak mě sem tam nějaká ta pohroma nevyvádí z míry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 187.196 (?), 15.7.2008 13:12

Zdravím... taky mám problém..se svým psem. Jedná se o dvouletého zlatého retrievra. Má velice mírnou, přátelskou, klidnou a vyrovnanou povahu. Když byl ještě malý štěně neměli jsme problémy s tím že by třeba něco drasticky okusoval. Až po nějaké době jsme spozorovali to že si rád pochutná na plastových věcech, a hlavně na naši obuvi. Nějak jsme tomu nedávali, a nechali jej tak. Až po chvíli jsme si vlastně uvědomili že to není asi normální každý den spořádat jednu papuč. Koupili jsme proto po nějaké době přípravek proti okousávání rostin, věci atd. Ale zjistili jsme že to na toho našeho opičáka nezabírá. Mamka nedávno zasadila kytky docela za velký peníz... a on už asi tak 5 kousků vytáhl. Vždycky má období kdy by pořád něco trhal dělal díry na zahradě. A někdy naopak je úplně v pohodě. Nevím si už rady. Nemyslím si že patříme k rodině, která by mu nevěnovala dostatek pozornosti. Každý den alespoň 2 hodiny se mu snažím věnovat. Ale bohužel mám taky svoje studenské povinnosti, ikdyž je to te´dka přes prázdniny o něco lepší. Taky mě trápí to že má vlastní kotec, ale moje matka je pořád vysazená na to aby byl u nás dole v kotelně protože tak neštěká, ikdyž taky to moc nepomáhá. Já si pořád stojím za tím, že by měl být v kotci když už sme ho postavili. Nevím tedy jak to vyřešit... jestli je lepší že je s námi v baráku nebo by měl být v kotci. A potom také to okusování věcí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 15.7.2008 16:58

Ahojky, já vždycky říkám "pes je taky jenom člověk ".Neumím si představit být zavřená celý den na vyhrazeném prostoru a pak jít na dvě hodiny ven a zas zpátky, asi bych skočila na psychině.Ono pořídit si 50ti kg psa a nemít možnost se mu dostatečně věnovat a nebo nemít prostor kde by mohl řádit, musí pro něj být dost stresující. Prostě se nudí a vymýšlí lumpárny.Proto dceři vymlouvám vlkodava a máme doma 5ti.kg knírače, i když pozemek, kde by mohl řádit máme veliký necelé4000m2.A i ten mrňavý loupežník toho navyvádí až hrůůůza.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
atani - (11) - 17.18 (?), 29.7.2008 11:17

Nemůžu si pomoci, ale zlatý retrívr je pes do domu, podotýkám do domu, ale ne do kotelny, potřebuje kontakt se svou rodinou a spí nejraději co nejblíž rodině. P.s. kdyby tě zavřeli někam do místnosti nebo do kotce, asi bys taky volal ostatní.

Kotec mám sice postavený taky, ale používám ho tak 1 do měsíce, když má přijít někdo, kdo na psy není zvyklý a 2 velcí psy by ho vyděsili. Mí psy můžou do chodby, ze které jdou dvěře do všech místností.  Tam mají místo (pelíšek), kde můžou odpočívat, když jsem doma a něco dělám. Dokonce jsme se vzdali dveří do obýváku, a máme tam jen dětskou zábranu, aby na nás celou dobu viděli a měli pocit, že jsou s námi. Přes noc jsou volně na zahradě. A i když mají zateplenou boudu a v kotci ještě další pelech, vetšinou spí na schodech u dveří.  

Pokud máš na psa jen 2 hodiny denně a pak je v kotci, postarej se mu aspon o další zábavu - kosti na okusování, pískací hračky, pamlskové koule, hadrové činky, prostě něco, čím se zabaví.

S tím souvisí i to okusování věcí, pesan je mladý a prostě se nudí. Doteď byl v podstatě štěně. Co se týče bot, to lze odnaučit velmi rychle. Pokud ho u toho chytíš, řekni mu důrazně Fuuuj je to!!! a potrestej ho (ne ovšem nápřahovým trestem - správně je vytřepat za kůži na krku, nebo já to dělám tím, že ho povalím na záda, chytím ho rukou pod krkem a tvářím se hrozivě a nadávám;-) je to ale jen bububu, a způsob jakým trestá nadřízený pes podřízeného.) Musíš ho ale chytit rovnou u toho. Jinak pes nedokáže asociovat, co udělal. Může se sice tvářit provinile, ale jen jako reakci na tvoji zlobu. Pokud mu dodáš dost podnětů, aby dělal něco, co ti nevadí, nebude záměrně vyhledávat, něco co u tebe způsobuje zlobu. Psi chtějí od svých pánů lasku a radost. Jde jen o to naučit se komunikovat jejich způsobem. Tím ovšem neříkám, že mi to taky vždycky jde...:-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 162.202 (?), 13.6.2008 18:12

Mám také fenu hovawarta, ale apsolutně bez problému. Platí jediná zásada a to že jí nechávám všude válet klacky a odřezky z dílny které si ukořistila. Tak to je od malička, po zhradě lítá jako šůs a pořád něco hledá ale při množství roztahaných klacků vždy najde něco ohryzávání. Když byla malá tak měla párkrát tendenci pouštět se i do toho co popisujete ale vytaháním se vždy vše obešlo bez větších škod. Jediné co občas dělá jsou pořádné nory ale na to jsem jí už vyhradil prostor kde může a bez problémů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 191.35 (?), 13.6.2008 18:30

Jsou to Bestie s vekým B, ale neuvěřitlně milí a muckací psi!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
atani - (11) - 17.18 (?), 16.6.2008 12:42

je pravda, že moji miláčci jsou ještě mladí hovíci (7 měsíců a 2 roky) a nejsou vybláznění, ale přestože jezdíme na výlety a snažím se je utahat, tak na zahradě stále lítají třísky nebo kousky plastů. Naprostá většina akcí se ale odhrává mezi 4:00 - 6:00 ráno, kdy už jsou vzhůru, ale nemohou ještě za námi, protože spíme. Takže rozděluji zahradu plotem - část určená kytičkám a zelenině a část pustá step kde vládne zákon divočiny ;-). Zbývá mi jen vymyslet způsob jak uchránit mladé stromky v sadu a pak takové věci jako dřevená lavička, stůl, dřevěné zábradlí, kliky u auta, zadní stěrače, SPZ, domovní dveře, okenní parapet apod, které lze jen opravdu těžko oplotit. p.s. toto vše opravdu již dokázali okousat.

My nic, my muzikanti
My nic, my muzikanti
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.168 (?), 16.6.2008 14:32

To je super, co píšete, mám podobného "magora", tak se mi to moc líbí. Jen si nedělejte naděje, že z toho vyrostou, rozverný pes zůstává rozverným do konce života. Alespoň ten můj puntíkovaný miláček rozum nedostal a nezbylo, než se s tím smířit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 16.6.2008 14:43

Teda Lily to je přesný, myslím ten nadpis.To se ani nedá popsat, ale určitě to všichni znáte když váš pes něco vyvede, vy se rozčilujete a nadáváte... cos to zas provedl(a) a pejsánek sedí kouká kolem sebe jak kdyby si říkal  - komu to tady nadávají??? Že by mě???  Ale já nic já... -Ale i tak jsou to miláčkové co říkáte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
atani - (11) - 17.18 (?), 16.6.2008 13:52

naprosto souhlasím, jednomu říkám bestia černá a druhému bestie pruhovaná 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika