Snažim sa mať pestrú paletu odrôd, ale od každej 1-2 rastliny (okrem tornáda, to mám na množstvo, je u nás najúrodnejšie na plochu a rastlinu - na spracovanie, ale chuťovo tiež výborné), rozličné chute, dozrievanie ale aj na pohľad, všetko skonzumujeme, niečo sa rozdá rodine, ked k nám nakuknú na návštevu dostanú košík čerstvej zeleniny na zjedenie, hlavne tý, čo bývajú v bytovkách, zavárame len paradajky, pokiaľ to dá aspoň 80 fliaš kečupu, lečo, červenú repu a uhorky, všetko ostatné je len v počte aby sa to skonzumovalo, ale aj tu u mňa platí druhová divezrita čo najväčšia, hlavne z hľadiska predĺženia doby konzumácie...
rovnako ako aj ovocné stromčeky, radšej 10 odrôd na jednom strome, po jednom konári nech to dozrieva postupne ku konzumu ako jedna odroda a dozrie to naraz (výnimku tvorí melrose, tu mame na zimné uskladnenie - vydrží do ďalšej úrody letných jabľk v uspokojivej kvalite, ako jediná odroda zatiaľ, ostatné odchádzajú skôr)
Jo, a dýňe keď sa urodia hodne, tak na zimu na uskladnenie - ale opäť, vačšinou len po jednej rastline, stačí podľa veľkosti aj len 1-2 telkvičky na odrodu, menšie viac, výnimkou je hokkaido, lebo na tú sa rodina vždy pýta kedy budú aj pre nich
Martin