Bifteková rajčata
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3263) - 5.149 (?), 4.8.2012 9:07
Opravdu nevím jak přesně vypadá býčí (volské, hovězí srdce). Já mám semena od Seva Seed a plody vypadají spíš jako měšec než jako nějaké srdce, které je na sáčku. Anglický překlad italského Cuor di Bue je Oxheart- nevím přesně jestli hovězí znamená býčí. Když dám na Google Cuor di Bue tak se mi objeví vesměs takové ty měšce (tradiční nehybridní italská odrůda dokonce dnes už prodávaná i hybridní varianta). Italové mají snahu o zařazení této odrůdy (měšec) jako tradiční krajový výrobek stejným způsobem jako San Marzano nebo Pienollo (u nás např.Olomoucké tvarůžky). Když dám na Google Oxheart tak se mi objeví plody toho tvaru jak uvádíte vy. Asi heirlom rajče z ameriky (v nabídce ho má Semo). Všechno to jsou býčí srdce (zní to lépe než volské nebo hovězí srdce) a obrázek pěkného hladkého rajčete ve tvaru srdce také potěší.
Mr Big
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3263) - 5.149 (?), 3.8.2012 16:47
Tak jsem včera poprvé chutnal odrůdu Marmande a vůbec mne neoslovila. Přitom je to v Itálii nejoblíbenější odrůda na saláty. Možná tam má jinou chuť. Nakonec jsem si udělal rajčatový salát (jen s cibulí) z Beefmasteru a Cuor di Bue, přidal jsem pár Startů aby to mělo šťávu. Bylo to bez chyby.Dnes jsem sklidil jedno rajče Brututs, mírně jsem ho podtrhl a až úplně dozraje tak ho otestuji. Jinak jsem se již rozhodl, že příští rok budu jistě pěstova Beefmaster a Cuor di Bue, Marmande ne.
Mr Big
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|