Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Špatný kvas?

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
9.10.2016 21:57, počet návštěv: 2204
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, nasbíral jsem sud 120l slív, sud zadělal igelitem a stáhl duší z kola, včera jsem kvas kontroloval a už vůbec nekvasí. Kvas mám teprve 8 týdnu a mám ho v teplotě 15-18 stupnu. Tak se mi to zdálo divné a kvas promíchal jestli nezačne kvasit a stéjně to nepomohlo. Ted jsem četl že míchat je zakázano že to niči kvas. Co myslíte? že už je kvas hotový nebo je něco špatně? přikládam fotku před promícháním. Děkuji za odpovědi rady :)

Obrázky:
Kvas
Kvas
Připojit reakci   
   

Špatný kvas?


Miloš Vysloužil (14283) - xxx.xxx.67.66 (?)
9.10.2016 23:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po 8 týdnech je obvykle kvas vykvašený.

Připojit reakci
      

Špatný kvas?


Libor93 (2) - xxx.xxx.249.240 (?)
10.10.2016 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dneska jsem i kvas ochutnal a je nahořklý? je to normální?

Připojit reakci
         

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.128.9 (?)
10.10.2016 18:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdesi kdysi jsem psal, že zdravý kvas má být chutný a bez nepříjemných pachů a nežádoucích příchutí.
Ale bylo to myšleno tak, že je třeba zohlednit absenci cukru, tzn., mít nějakou představu, zkušenosti jak by to mohlo chutnat i s ním.
Protože dobře vykvašený kvas bez zbytkového, nevykvašeného cukru musí být velmi kyselý, trpký, nahořklý apod.
Kdo takovou představu a zkušenosti nemá tak ať si část šťávy ze sudu odebere, osladí a pak třeba spíš rozliší nebo pozná,  že tam vzniká nebo vzniklo něco nežádoucího.

Rafael.

Připojit reakci
            

Špatný kvas?


host - xxx.xxx.16.194 (?)
26.10.2016 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chci se zeptat, pokud mám 4 sudy každý 50 l a jeden je chycený ten kavs, zkazí mi to celou várku při pálení? U nás se musí pálit 200 l. Děkuji

Připojit reakci
               

Špatný kvas?


Milan Vlk (87) - xxx.xxx.67.16 (?)
26.10.2016 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mňa by zaujímalo akým spôsobom je "chyteny". Čo mu presne je? Pripadne z akého je ovocia? Pripadne daj foto. Odborníci tu ti isto poradia.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Průtahové destiláty2019.2.20171451
Kalení destilátů jinak2416.2.20173838
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171205
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?6913.2.20174759
drtič na ovoce409.2.2017100016
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171377
Dřevo do destilátu228.2.20179529
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174381
Kvas Oskoruse5923.1.201749193
Pálenka z dýně4317.1.201726967
Vymrazování916.1.20171489
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201767625
Kvalita domacej palenky1209.1.201726920
Tepelné médium do dvouplášťového kotle72.1.20171707
Domácí ořechovice9027.12.2016137710
Množení turbo kvasinek1322.12.20161485
Zakalená slivovice16422.12.2016162920
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201610809
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201641288
Odkalovač na koloně?411.12.20161306
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016715
Nahořklá slivovice6823.11.201650612
Jak zakopat slivovici4622.11.201636525
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163429
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161333
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.2016895
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614464
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161447
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161149
Proč tolik cukru38.11.20161293
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161324
Výběr domácí pálenice43.11.20161803
Náhrada škody od pálenice253.11.20165589
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161223
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.2016999
Švestkový kvas - jeho uložení až do jara2031.10.20164315
Síra ve vínovici531.10.20161034
Pyrosyricitan draselny ve kvasu831.10.20161216
Tatratea jak na to?1530.10.20162723
Fleret 627.10.20161340
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Ubytek vahy po vyuzeni klobas16.2.2017
Dmácí uzený sýr11.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Ubytek vahy po vyuzeni klobas10.2.2017
Problémy s plechovou udírnou10.2.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů