Špatný kvas?



milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?)
26.10.2016 18:48
Mňa by zaujímalo akým spôsobom je "chyteny". Čo mu presne je? Pripadne z akého je ovocia? Pripadne daj foto. Odborníci tu ti isto poradia.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Libor93 - (2) - 249.240 (?), 9.10.2016 21:57, zobrazeno: 7699x

Zdravím, nasbíral jsem sud 120l slív, sud zadělal igelitem a stáhl duší z kola, včera jsem kvas kontroloval a už vůbec nekvasí. Kvas mám teprve 8 týdnu a mám ho v teplotě 15-18 stupnu. Tak se mi to zdálo divné a kvas promíchal jestli nezačne kvasit a stéjně to nepomohlo. Ted jsem četl že míchat je zakázano že to niči kvas. Co myslíte? že už je kvas hotový nebo je něco špatně? přikládam fotku před promícháním. Děkuji za odpovědi rady :)

Kvas
Kvas
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 9.10.2016 23:15

Po 8 týdnech je obvykle kvas vykvašený.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Libor93 - (2) - 249.240 (?), 10.10.2016 14:31

Dneska jsem i kvas ochutnal a je nahořklý? je to normální?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.9 (?), 10.10.2016 18:51

Kdesi kdysi jsem psal, že zdravý kvas má být chutný a bez nepříjemných pachů a nežádoucích příchutí.
Ale bylo to myšleno tak, že je třeba zohlednit absenci cukru, tzn., mít nějakou představu, zkušenosti jak by to mohlo chutnat i s ním.
Protože dobře vykvašený kvas bez zbytkového, nevykvašeného cukru musí být velmi kyselý, trpký, nahořklý apod.
Kdo takovou představu a zkušenosti nemá tak ať si část šťávy ze sudu odebere, osladí a pak třeba spíš rozliší nebo pozná,  že tam vzniká nebo vzniklo něco nežádoucího.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 16.194 (?), 26.10.2016 17:04

Chci se zeptat, pokud mám 4 sudy každý 50 l a jeden je chycený ten kavs, zkazí mi to celou várku při pálení? U nás se musí pálit 200 l. Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?), 26.10.2016 18:48
Mňa by zaujímalo akým spôsobom je "chyteny". Čo mu presne je? Pripadne z akého je ovocia? Pripadne daj foto. Odborníci tu ti isto poradia.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika