|
Kvalita domacej palenky
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
host - 31.176 (?), 30.11.2016 16:20
A nejhorší je, když před tebou někdo pálí třeba ze zašárkovaných švestek s příměsí jiného ovoce. -----Kvas zo zašárkovaních sliviek podľa môjho názoru ovlivní poslednú pálenku len minimálne, horšie je pokiaľ je kvas smradľavý, z pribudlinami alebo aj z veľmi aromatického ovocia.Raz som pálil po kvase zo samorodákového hrozna(Othelo, Konkordia),a prvý liter mi pokazil celú pálenku zo sliviek.Chutila ako keby som robil kvas zo zmesi ovocia.
Nechce sa mi veriť že by páleník nesúhlasil keby ste povedal že zaplatíte za prvý liter to isté ako keby mal rovnakú liehovitosť ako ostatná pálenka.Vás by to vyšlo možno,,dvacku´´ navyše, a on by bol v pohode v tolerancii. Stano
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 30.11.2016 16:36
Nechce sa mi veriť že by páleník nesúhlasil keby ste povedal že zaplatíte za prvý liter to isté ako keby mal rovnakú liehovitosť ako ostatná pálenka.Vás by to vyšlo možno,,dvacku´´ navyše, a on by bol v pohode v tolerancii. Stano
Stano, mě se zdá že diskutující snad už dlouho nepálili v pěstitelských pálenicích v ČR, když se tady pořád něčemu nevěří.
Přivez svůj kvas na JM do pájenice a řekni paliči že tvůj první litr nechceš vlét do celkového množství tvé slivovice a uvidíš jak dopadneš.
Rovnako takto
Páleničáři se bojí celníků, jsou to vesměs dědáčci a strýčkové ještě zatím bez hole.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.41 (?), 30.11.2016 17:56
Souhlas. Nevim kde pali vetsina, ale u nas v Cechach se oddeluje taky 1. litr automaticky, nekdy i dva pokud to situace zada. To, ze by byl problem s celnikama je totalni blbost - bud zakaznik to zaplati a vezme si to nebo se to naleje do nadoby a pak se to preda na likvidaci po dohode s celnikama(aspon v Jilovem u Prahy ta 2varianta tak funguje). Posledni litr se kontroluje a konci se dle nekolika okolnosti. Bud se da do slivovice a ukonci se z duvodu ze uz dalsi litr bude spatny(dobry palenik by to mel poznat) a nebo se da blby litrik opet do nadoby na likvidaci a paleni se take ukonci. Osoba, ktera pali ma mit moznost ovlivnovat paleni v kazde palenici, bez ohledu kde je palenice.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.16 (?), 1.12.2016 9:46
no máte co dohámět jinak by jste zatvrzeně netvrdil že to nejde táhnout až do 5%. jen jestli nejste jen teoretik jak praktik.
přoč by domácí pálenky nemohli na košt? to je co za hloupou řeč? od toho ty košty jsou aby se pohodnotili pálenky a je uplně jedno jestli domácí nebo s ofic. pálenice. a názor že ti domácí tam chodí jen proto aby tam nasbírali zkušenosti je pěkně ubohý.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 1.12.2016 11:26
Nejlepší je hodnotit kvalitu destilátu od počítače. Vlastně by se ani nemusely pořádat žádné košty.
Ano pane Miloši máte pradu, vždyť pan Šlosar včera psal - naco " LOZÍTE"
na košty. Potvrdil tím vaše tvrzení.
A já se vás ptám naco "lozí " on dlouhá léta na košty do Mikulčic?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
|