Motorová pila Alpina P680



forester - (14) - 6.157 (?)
14.1.2012 8:28

Nieje nič ľahšie ako mudrovať.Napríklad že či mi pán zoženie náhradný diel aj na 15 rokov starý Castor tak ako na 15 rokov starý Stihl?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 107.237 (?), 2.2.2011 16:42

Já zas nemám rád když někdo využívá forum jen proto aby si udělal reklamu a prodal. Veškeré informace od někoho takového beru na úrovni reklam M., i-testu atd. - všechno je třeba ověřovat jinde a věřit tomu až po ověření.   Velmi znalý oboru/ důvěryhodný - snažte se líp, zatím se o důvěryhodnosti nedá mluvit (viz předchozí příspěvky). Na mne to funguje jako antireklama.

PS: ptal jste se na kovový karter na levné pile - co takhle Hecht? Určitě ho znáte. Ten má ale jiné ceny, tak o něm radši mlčíte?  Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 24.107 (?), 29.4.2011 14:43
zdravím, práve som prelúskal toto fórum. mám krovinorez od Castoru a je to spolahlivý a výkonný stroj. som s ním nad mieru spokojný. min. rok som kúpil vyžínač Castor a s tým tiež nemám problém. Castor pokladám za kvalitnú a tradičnú značku, ktorá však nie je taká známa ako iné značky. tento rok budem kupovať pílu. bude to určite Castor, no na moje využitie mi bude stačiť CP422 S. takže ak to zhrniem, počas 5rokov používania Castor som nevyhladal žiadny servis. údržbu si robím sám a verím, že ďalších 5 rokov pošlape ten kroviňák jak hodinky. (samozrejme, udržiavam ho v dobrej kondícií:-)) pre GL. reklamu som cítil aj z tvojich príspevkov. dokonca aj ohováranie
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 29.4.2011 21:49

Je to sice už starší téma, pan Ř.Z. jej asi již nesleduje, ale nevadí. Castor, jak jsem výše napsal, nezatracuji. Nepřekvapuje mne ani Vaše dobrá zkušenost. Kočkopsem jsem nenazval značku, nýbrž model P 680 a také popsal proč a nečekal, že sám "dovozce" nepřizná poctivě pravdivost zdůvodnění. Obhájit použití zastaralé techniky slovy "pokud něco funguje, proč to měnit", je více než hloupé a zejména od prodejce! Proč tedy sám Ř.Z. nejezdí ve Škodě 110? Jistě by ještě nějakou funkční našel, pokud ne, jednu mu dodám.

K Vaší spokojenosti. Nedivím se, nejsou to žádné "fórové" výrobky, ale základem všeho je nutné napsat rozsah použití. I ta Čína mi vydrží při notné dávce štěstí na jednotlivé kusy, třeba desítku let, budu li řezat ročně 10 prm.

Co se týká Gl., nemá potřebu žádné reklamy, není prodejce a "ohováranie" jsem si přečetl v tomto vlákně v jiných příspěvcích a tolik, až mne to zarazilo právě od prodejce! Honosí li se "servisem" jisté značky a neví, že její hobby produkty pracují i v profi provozu a nepotřebují při tom kovové kartery aby vydržely také např. deset let, pak není pro mne servisem! Zajímalo by mne jaké "kompromisy" vidí v motorech Německých nebo Švédských značek oproti Japonským? S kolika stroji Zenoah vyrobenými před 20 a více roky se setkal? Kolik Castorů starších 20 let opravoval? Alpina, ano mám je ve své sbírce dvě a starší 30 let, jenže to byla ještě úplně jiná Alpina, žádná Made by GGP! Známý to dovozce výrobků z Číny! To však neznamená, že špatných! Partner byla kdysi také pojem a co z něj zbylo dnes? Pouze Partner Industry ještě drží prapor hrdě vzhůru. Alpina/Castor má několik zajímavých technických řešení např. u pil, ale málo co sama vyrábí, většinu částí nakupuje a sestavuje do celků. Takže slova o špičkovém výrobku jsou trošku mimo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 116.230 (?), 10.1.2012 23:27

Jen pro doplnění, GGP skutečně dováží některé výrobky z Číny - vlastní tam přímo fabriku, kde se montují některé farm kovinořezy a pily. Z těchto křovinořezů se v ČR prodává jedna 33ccm STIGA a benzinový plotostřih - ostatní, u nás prodávané křovinořezy jsou evropské s japonskými motory Mitsubishi, pily evropské s motory ALPINA, ZENOAH, nebo komplet ZENOAH v barvách CASTOR nebo ALPINA. Ty dva čínské stroje nejsou vůbec špatné, jsou dobře vybavené za super cenu.. Apropo, který z koncernů nemá svou fabrku v Číně...??? Asi by byli sami proti sobě... Jinak si tady můžeme popovídat o ALPINĚ  - jak dlouho se prodává v ČR, jak dlouho oranžový CASTOR, kdy a proč byla ALPINA prodána, kdy následně vznikl konern GGP, tím pádem přišla STIGA k pilám a křovinořezům.. atd.atd.. S pozdravem Z.Ř.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 233.212 (?), 11.1.2012 5:55

prosám Vás načo sú tie slovné prestrelky. Načo dovažať a kupovať neaké hokusy a pokusy, keď tu je dostatok europských osvedčených značiek motorových píl.

Pozrite sa čo všeliakých čínskych produktov za 1.

1800 kč sa tu ponúka napr. bazos.cz,  všetkých možných farieb, ten istý výrobca. Kolko ludí na to doplatilo, keď si to kupilo, stačí si vybrať to čo tu má historiu a tradíciu. Nikdy nebude Alpina a Castor či Zenoah rovnocenný partner ako STIHL, DOLMAR, Husqvarna, SOLO.

Toto su osvedčený výrobcovia a budúcnost. Nech si predávajú osvedšenú kvalitu v Číne, a iných azijských krajinách a nezaplieňujú Europu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 116.230 (?), 12.1.2012 22:17

Zdravím, dnes "Značky" spolupracují s Čínou všichni - museli začít, jinak by se jejich zboží přestalo prodávat. Ještě nedávno byla nejlacinější Husqvarna za 12500 Kč a byl po pilách hlad, dnes je nejmenší model za 5000 a pily se dají koupit i v obchodě se zeleninou.  Kvalita šla také dolu. S tím ale nic nenaděláme...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 116.230 (?), 12.1.2012 22:41

K těm kompromisům - Castor (ALPINA) 270, 422, 680 jsou zcela od ZENOAH nebo použivají motory od tohoto výrobce. Jsou komplet japonské - když je rozebere, vč. třeba ložisek na klikovce.  Když rozeberete třeba takovou malou STIHLKU mnoho dílů je čínských. Tím nesnižuji jejich kvalitu, protože to funguje - mají to ošetřené... To jen tak na vysvětlení a "Včil mudruj".. Zdravím všechny. Z.Ř.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
forester - (14) - 6.157 (?), 14.1.2012 8:28

Nieje nič ľahšie ako mudrovať.Napríklad že či mi pán zoženie náhradný diel aj na 15 rokov starý Castor tak ako na 15 rokov starý Stihl?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 17.1.2012 18:32

Ano není nic lehčího než "mudrovat" a slovní přestřelky jsou opravdu zbytečné. Chce to jen jedno, dovozce a "značkový" servis by měl dokázat doložit slova jako "Když rozeberete třeba takovou malou STIHLKU mnoho dílů je čínských", fakty. Velice rád bych ty "Čínské" díly potkal. Navíc stává se poslední dobou celkem často, že např. ložiska Made in China mají lepší kvalitu než Made in Poland a přitom jsou obě od jedné věhlasné značky! Další díl na kterém je nějaké Made in vůbec, je na pile karburátor a tady pokud Ř.Z. bere to Made jako rozhodně Čínské, dokazuje tím své hluboké mezery ve znalostech. Továrny, ať již ZAMA, nebo Walbro stojí stále na jednom pozemku již několik desítek let a že se díky politikům změnil název pozemku, za to majitelé nemohou. O jiných dílech nevím. STIHL podobně jako některé další značky má v Číně fabriku a její produkce je určena výhradně pro Asijský ´trh. Oproti těm druhým tak drží linii výroby pro regiony doma. Alpina, Castor, Oleo Mac mají trošku jinou historii. Podobnou další věhlasné značce která je u nás ale z dřívějších let více známá. Homelite má osud velice podobný. Dříve dobře prosperující zavedená značka, s rozmachem globalizace však nestačila s dechem a tak ji spolkl nadnárodní koncern. Ten však tradice a historicky získané dobré základy pramálo zajímají a tak výrobu přenáší do levných koutů světa a doma se tluče do prsou, že to je domácí výrobek, případně díl zakoupený v zemi s výrobní tradicí. Když se však podíváte na vlastní nabídku těchto "osvědčených" výrobců a pro porovnání si otevřete některý ze známých servrů jako alibaba a podobně, zjistíte, že se produkty liší jen nápisem. Proč taky vyrábět něco jiného, že, již to tu padlo, proč měnit něco co funguje desítky let! Takže hudba opět o té Škodě 110. Na některých podobných pilách za 1500 - 2500 Kč najdete dokonce i Made in Germany, jenže tu fabriku by jste po celém Německu hledali marně. Jedině že by stála na pozemku Německého velvyslanectví v Číně. A jak napsal forester, nejsou díly na aktuální některé současné modely, po 15 letech nebudou tuplem, ale s tím ani majitel "Značky" nepočítá, že to někomu tak dlouho vydrží. Vrátím li se k výše uvedeným "kompromisům ", proč že ti Japončíci od 2T motorů utíkají skoro všude? Protože dosáhli hranice v ekonomice vývoje a výroby a vědí, že tradiční značky mají v tomto oboru daleko větší základnu informací a nemusí tápat a ztrácet čas při vývoji. Kompromis rozhodně nevidím v použití ložiska kliky 6202 namísto 6203 a už vůbec ve výběru počtu pístních kroužků. Jinak za sebe můžu říct, že žádný stroj osazený "Japan" motorem si zatím můj potlesk nezískal a je jedno od jaké značky byl! Rád bych také viděl nějakou tu pilu od Husqarny s motorem Zenoah.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika