Obloukové skleníky se svařovanými čely vám ušetří čas a zvýší odolnost

Obloukové skleníky z polykarbonátu jsou v současné době velmi oblíbenou variantou zahradních skleníků a ne bezdůvodně. Kompaktní tvar konstrukce tvořený dlouhými polykarbonátovými deskami zvyšuje odolnost skleníku vůči větru až o 60 %. Další nespornou výhodou pro každého pěstitele je dodatečný prostor, který vzniká uvnitř skleníku pro růst rostlin. Nakonec, obecnou výhodou polykarbonátových skleníků je oproti klasickým skleníkům ze skla také výrazně nižší pořizovací cena.

Na druhé straně je u obloukového skleníku náročnější montáž. Kromě samotného sestavení je totiž potřeba polykarbonát na obě čela, okna a dveře vyřezat přesně podle řezného plánku. Právě řezání polykarbonátu může celkovou dobu pro montáž prodloužit až o 50 %.

Jak zkrátit dobu pro montáž obloukového skleníku?

Postup montáže skleníku krok za krokem je relativně snadný. I proto si chce většina majitelů postavit nový skleník svépomocí. Pokud se řídíte pokyny, jistě montáž bez obav zvládnete ve dvou lidech. V každém případě se ovšem bude jednat o několikahodinovou (v extrémních případech některých obloukových skleníků starší generace i vícedenní) záležitost.

První možností, jak výrazně uspořit čas na montáž obloukového skleníku, je pořízení skleníku s trubkovou konstrukcí, kdy jsou již v základním balení jednotlivé díly obou čel skleníku svařeny dohromady. Například u trubkových (jeklových) skleníků LEGI, které již mají obě čela svařená dohromady, ušetříte oproti předchozí generaci obloukových skleníků z profilů až 1/3 doby montáže. Kromě toho svařované spoje ještě zvyšují celkovou odolnost skleníku.

zahradajezek.cz

Kompletní předmontáž čel skleníku

Další 1/3 doby montáže můžete uspořit, pokud si pořídíte skleník, který kromě svařování čel bude mít na svých čelech již namontovaný polykarbonát. Tuto možnost můžete využít u skleníků LEGI, kdy je kompletní předmontáž čel u variant s 4mm polykarbonátem součástí základní výbavy. U 6mm variant pak lze předmontáž čel přiobjednat.

Doobjednat lze dále také navíc nalepení ventilační pásky na namontovaná čela. Instalace ventilační pásky zamezí vnikání vlhkosti, prachu, mechu nebo hmyzu do dutinek v polykarbonátu. Tím se prodlouží již nadstandardní životnost polykarbonátových desek (u skleníků LEGI je na polykarbonát poskytována záruka 10 let).

zahradajezek.cz

Montáž skleníku na klíč

Přestože již pořízením skleníku LEGI můžete uspořit až 2/3 času nutné pro montáž obloukového skleník, ne každý si ovšem i na zjednodušenou montáž troufne. U dobrých prodejců můžete doplňkově objednat i kompletní odbornou montáž. Odbornou montáží získáte záruku na případné poškození a hlavně jistotu, že je váš skleník smontován správně a bude vám dobře a dlouho sloužit.

Přejeme šťastnou ruku při výběru nového skleníku!

ZAHRADA JEŽEK, česká jednička na zahradní skleníky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno