Radiaca páka na vari



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.9 (?) 
22.5.2010 22:33
Právě ty 2 kola z fiátka musí být tak, jak to mám. A nebo jinak, může se ta dvojmontáž poskládat tak, jak popisuje Míra. Ale já jsem to dělal hodně dávno a jen si pamatuji, že mezikusy nepasovaly, prodlužoval jsem spojovací tyč. Od té doby jsem nápravu nerozdělával. Jak někdo napsal, pokud to tak vyhovuje, a to nejen vyhovuje, předčilo to moje očekávání.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 24.5.2010 17:47

Pane J.S. pri vší ůctě, zamyslete se nad sebou a i nad tím co píšete!    A co jste napsal ve Vašich vláknech! (Pokud sundáte z Vari kola, tak určitě nejsou stejně obutá!)  Nebo Vám chybí představivost.        Míra

PS:  Toto mělo býti k přízpěvku z 22.5.   Skáče si to kam chce!       

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 24.5.2010 20:10

Z pohledu všech západek směřujících ven a šípů na pneu u všech kol směřujícícch dopředu máme 2 kola P a 2 kola L. Takže nejsou stejně obutá. Jak jsem psal, dělal jsem to dávno a pamatuji si to tak, že jsem to zkoušel a mezikusy nepasovaly. Potom jsem kola otočil jinak a bylo to v pořádku. Ale já se nebráním tomu, že to lze poskládat jinak. Obhajuji svoji verzi, jak jsem to udělal. Abych si to ověřil, musel bych nápravu rozdělat a zkusit poskládat jinak. To ale nemám v úmyslu ani to není třeba. Ohledně zamyšlení se nad sebou, to je celkem běžné v životě a doporučil bych to i Vám. Tazatel se dověděl ohledně řadící páky co chtěl, ale Vy nemůžete zkousnout 2 montáže nejen z pohledu konstrukce, ale i toho, že se na nich zachytí bláto. Pro mě je to vyřešené, kdo si to chce, nebo nechce tak, nebo tak udělat je čistě jeho problém. Já vím, že to je plně funkční a že jsem to tenkrát dělal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 25.5.2010 8:35

Já se nad sebou zamýšlím víc než je někdy zdrávo a opravdu nechci nic "rozkousat", ale věřte, že se chci poučit i z vlastních chyb. Pokud to člověk dělá sám, tak to je v 90% pokus-omyl a v těchto příspěvcích se to dá minimalizovat!  Proto se ptám a i píši dotazy. Vy už dvojmontáž máte a sundavat nebudete, plně chápu, ale jiní by si dvojmontáž chtěli udělat. Tak proto ty dotazy! Řadící páku před Váma už dávno vymysleli Varisti, možná i Teristi a prodávali.          Hezký den.   Míra

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6503) - 70.100 (?), 25.5.2010 9:01

Skutečne je to off topic a opravdu nevím o co Vám jde, habr.v. JS nikde neuvádí, že má na řadící páku patent, byl požádán o zveřejnění jak to má vyřešené a vyhověl. Nevím, proč jej napadáte. Kola má složená - jak se domnívám - tak, aby použil co nejvíce originálních dílů bez úprav nebo jen s minimem úprav. Nikomu své řešení nenutí, byl požádán o zveřejnění a opět to zveřejnil. Takže se méně zamýšlejte. Jak radil Lucifer v pohádce S čerty nejsou žerty.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 25.5.2010 13:30

Pane PP.   Přečtě te si pozorně mé příspěvky, nikoho opravdu nenapadám, natož pana J.S. spíše si ho vážím pro jeho fundované příspěvky. Pravděpodobně si to špatně vysvětlujete.   Jasně jsem to napsal v posledním vlákně.       Míra

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.94 (?), 5.2.2011 20:34

přeji hezký den jen jsem se chtěl zeptat zaujala mě ta dvojmontáž na vari chodím hodně do lesa na dříví a leta používáme vari ale ta průchodnost terénem je nic moc stále se hrabe a neni to ono jasně nemůže člověk chtít zázraky jak třebas od čtyřkolky ale právě kvůli tomu mě zaujala ta dvoj montáž mám už všecko nakoupený kola, kratší unačeče nechal jsem i udělat ty mezi kusi mezi kola prostě vše ale je tu jedno ale ty kola maj ve vnitřku kam se nasazuje ten šestihran na jedný straně tu záběrovou plochu větší to je v pořádku ale na druhý straně kde je kolík a je už vlastně jen ta podložka z maticí je ta zabírací plocha jen asi 1 centimetr a právě bych se chtěl zeptat zda tadle plocha stačí na ten záběr jestli se ten šesti hran nestrhne pač já to chci setstavit první kolo k převodovce pujde kolikem do vnitř směrem k převodovce a to druhý kolíkem ven abych mohl ty kola kdykoliv odpojit takze mě jen zajímá jestli s tim máte někdo zkušenost jestli při kompletnim stažení to vydrží a ten šestihran se nestrhne děkuji moc za odpověd jinak si myslim že nápad supr. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 6.2.2011 10:07

Udělal jsem to někdy v roce 1997 a od té doby jsem dvoumontáže neměl rozložené. Proto si už přesně nepamatuji, detaily spojení i toho, proč jsem kola dal tak, jak jsem je dal. Letos plánuji kontrolu, tak to případně nafotím. Pokud to vše uděláte tak, jak to máme my, budete velmi příjemně překvapen. Dříve v místech, kde jsem se zahrabával s naloženým vozíkem,  projedu bez problémů a také jízda po nerovném nerénu je příjemnější, malotraktor neskáče na každém hrbolu. Také ve stráni - jízda po vrstevnici je to daleko stabilnější. Nevýhoda je o něco těžší otáčení na místě, ale je to jen o tom, získat s tím potřebnou praxi. Hlavně správně pevně prodlužte spojovací tyč a mezikusy musí mít opěrné podložky, jako originál.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.94 (?), 6.2.2011 12:18

tak tedy supr udělám to přesně podle vás akorád co neni tak dobře vidět tak Vy máte všecky čtyři kola kolíkama ven tedy že může te bez problému všecky odpojit či ne? akorád to neni tak moc dobře vidět tak se právě radši ptám.Já bych to právě chtěl udělat tak abyh všecky kola moch odpojit jinak se stim člověk nadře jak bejt.a ještě se chci zeptat na spojku ta tim netrpí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 6.2.2011 13:58

Ano, kola jsou kolíky ven, aby byly snadno přístupné. Není to pouze pro manipulaci, ale pro uzávěrku, couvání. Spojka je naopak zatížená méně, neboť odpadlo to opakované rozjíždění se se zátěží, když kola hrabala. Asi to během týdne zvládnu nafotit, tak se potom můžete podívat na detaily.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika