Opět olej pro 2T



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
      
host - 11.107 (?) 
5.2.2010 18:41

U pil to je už naštěstí vyřešeno. Kdo poslechne lije tam to, co tam patří. Kdo neposlechne a navíc tomu moc nerozumí diví se.

Já se ale snažím zjistit kvalitu oleje TORO pro dvoudobé motory. Moc se mi to nedaří a olej Oleo mac, jak doporučují tam prostě lít nechci a nebudu. Jak jsem psal jinde, ten olej je nějakej divnej. A zase, kdo chtěl pochopil tuto moji klasifikaci. Takže pátrám a pátrám ale marně, zatím. Nejsem vůbec schopný komunikovat v jiném jazyce než v češtině a i ta mi dělá velké problémy. Na stránkách Tora jsem nic nenašel a proto žádám někoho, kohokoli, kdo má povědomí o specifikaci tohoto oleje, ať mi ji sem napíše. Ale prosím po pravdě!! Ne že já jsem slyšel ap. Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 148.186 (?), 5.2.2010 18:48

Děkuji všem za odpovědi a nezlobte se na muj dotaz, ale opravdu by mě nebavilo mít doma 10 druhů olejů podle toho kterej výrobce si co napíše a je mi jasný že kdybych dával M2T tak nebudu stačit opravovat. Ale zatím jsem se orientoval jen podle viskozity při určitých teplotách, bodu tuhnutí a bodu vzplanutí a to co jsem si vybral bylo parametricky hodně výhodné a něměl jsem sebemenší problém, proto jej používám. Podívat se na emise mě nenapadlo, že vdechuji nějaký přísady navíc. No snad to snesu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 5.2.2010 19:29

To už je opravdu na hlavu.

1. ZÁKLADNÍM kritériem kvality oleje je jeho výkonová specifikace. I kdyby výrobce psal na obalu superlativy jako kráva, JEDINÉ měřitko je specifikace. Ty "Ultra hyper super" přívlastky v plkách na obalech vymýšlejí reklamní oddělení firem a jejich jediným cílem je PRODAT.

2. Dalším kritériem je VISKOZITA. Ta není v podmínkách 2T motorů nějak kritická, tedy lze ji téměř zanedbat.

3. Jiné hledisko, mám na mysli objektivní hledisko, není.

To, že se v diskusi někomu olej líbí, nebo nelíbí je z 90% dáno tvarem obalu a těmi výše uvedenými plky na něm, tak 9% bude odposlechnuto od kámoše a to zbylé 1 procento může, zdůrazňuji může - být skutečnost. Obtíž je, jak to od sebe rozeznat a to je na každém kto to tu čte. Patent na to není.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 118.44 (?), 5.2.2010 20:05
Já používám do křovinňáku OM jejich olej, om-prosint, ředím 1:45 zatím jsem s ním žádný problém neměl, do pily Dolmar používám taky olej dolmar, ředím taky 1:45 a v poho.Čili dá se říct že skoro podle návodu -možná kapku víc oleje.Nevidím problém v tom, mít ve skříni dvě litrovky oleje od každé značky ten svůj.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 5.2.2010 21:50

Každý olej má svojí specifikaci, Co oleje Castrol? Castrol žadné pily ani sekačky nedělá, jako OM, dolmar, husqvarna, still, či solo. Je to fuk. Castrol už dělá asi cca 50 let (jen pro rypaly je to odhad) jen oleje a řekl bych že to zvládá. Takže se řídit jen specifikací a to stačí. Není třeba mít patnáct flašek s olejama ve skřini.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 5.2.2010 22:09
když olej splní podmínky, tak je zařazen do určité specifikace a je jedno jestli prošel těsně nebo s rezervou, tady máte např. srovnání oleje Castrol (který se používá jako základ pro olej STIHL HP) a oleje STIHL HP, které oba splňují specifikaci API TC. Rozdíly určitě najdete sám :-D
oleje srovnani
oleje srovnani
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 5.2.2010 22:41

Jistě, není castrol a castrol. To je jako srovnavat M2T a mogul TSF, třeba Castrol syntetik má jinou specifikaci než garden. Dejte tam Motorex racing GP 2T a nezadřež nikdy nic!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 118.44 (?), 6.2.2010 18:31
Jasně ať si každý maže čím chce, komu není rady tomu není pomoci.Jsou jistě oleje stejné kvality jako doporučuje výrobce, nebo ještě lepší, ale v případě zadření ať už z jakéhokoliv ůvodu vám v záruce nikdo neuzná že jste používal nějaký "lepší" prostě nebyl to ten doporučený i když používáte ten doporučený tak se to těžko obhajuje.To víte že se jim potom hodí jakýkoliv argument.Po záruce už je to víceméně jedno ať si každý maže třeba kolomazí, je to jeho stroj.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 46.39 (?), 26.2.2010 17:42

On to servis neuzná i kdyby jste měl tisíckrát pravdu. Protože to není možné dokázat. Snad jen segrovka vyběhlá a pod. Zadření? Máte smůlu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 46.234 (?), 27.2.2010 15:51

dobrý den, pánové vaše diskuze nad oleji me tak pobavila až mě bolí pajšl, na to lze s prominutím říc jen jedno řidte se radami výrobce každého produktu, a jestli je olej modry nebo zeleny neřešte snad jen v záruce kde se někteří výrobci chrání, jinak je duležita specifikace a to je vše, hezký den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika