Opět olej pro 2T



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                  
host - 46.39 (?) 
27.2.2010 13:12

Děkuji Olda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.108 (?), 26.2.2010 20:17

Tak popřemýšlejte, co by Vám asi řekli v servisu, kdybyste jim přinesl zadřenou pilu a oznámil, že jste se vyprd na návod a v jakésik konferenci na netě vam chlopi poradili naředit 1: 100 s vyjeťakem, že to pude samo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 46.39 (?), 26.2.2010 22:56

možná jsem to blbě napsal, ale v podstatě šlo oto, aby ti staří praktici co tvdě hájí těch 1:50,,nic proti tomu" mě řekli tady černé na bílém vykašli se na návod a míchej 1:50. Nebo dodržuj návod., a míchej 1:25 když to tam je napsaný. To jsem od ních nikde neslyšel. Když to někdo nanese tak se to vytratí v hádanici, ale aby konkrétně někdo řekl pokud to je v návodu tak míchat podle něj. Jak to, že to ti výrobci pil nevědí že se zakarbonuje motor když dělají ty testy a klidně radí 1:25 když to tady spousta odborníků ví.Jsem zvědav zda mě konečně někdo napíše solidně, co v takovém případě dělat, aby vyhověl pilouš všemu.Mě by totiž strašně zajímalo, jak to vyřeší, Děkuji bažant Olda    P.S. To co by mě řekli v servisu, mě je celkem jasný, to už jsem si přečetl tady jak to je při zadření funguje, ale jde o princip, že nikdo z nich nepřipustí nic než 1:50. Tím nechci říci že chci míchat 1:25 ale když to chci udělat poctivě, tak tedy jak.Hlavně prosím Vás nepište sežeň si origo. olej , tady není a nemám zájem ho shánět po republice a platit skoro 300 kč 1l s dopravou. Účelem tohodle dotazu nebylo sehnat mě olej ale odpověď odborníků jak vyřešit ten poměr oleje a neporušit,,zákon ".míchat -karbon, nemíchat záruka fuč

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 112.250 (?), 27.2.2010 17:31
myslím že v poslední větě jste si odpověděl sám. HH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.108 (?), 27.2.2010 17:37

Musíte si to trochu dost srovnat v hlavě. Olej Vám nikdo kupovat nebude a jak to namícháte je Vaše věc.

PS. Natísíckráte se omlouvám JS., pokud jsem někdy zpochybnil jeho tezi "mazat podle návodu. " Nelze jinak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 170.56 (?), 27.2.2010 18:19

Celkom nechápem o čo tu ide.V návode je napísané presne podmienky čo má ten ktorý výrobca predpísané.Napísali to ľudia ktorý tie stroje konštruujú a zároveň prispôsobujú ku oleju.Ak by dakto vymyslel olej ktorý je super extra naj super na všetko tak asi dostane nobelovu cenu.Olej pracuje ináč v podmienkach ja neviem napr. v skútri ktorý točí najviac 9-10 000 otáčok a ináč v motorovej píle ktorá točí 15,500 otáčok.Ináč sa správa v liatinovom valci a ináč v MgAl z nikasilom abo ináč v holej MgAl valci.Iný olej treba na vzduchom chladené stroje a iné na kvapalinou chladené.A to nerozprávam o takých veciach ako 4-mix.Čo sa týka značenia - existuje SAE, ISO,API a ja neviem ešte aké a priznám sa že v tom nie som doma a celkom to nechápem.Jedna z hodnôt je totožná ale napríklad API TC ale líši sa v inej špecifikácii.Je tu napríklad M2T SUPER spľňa normu API TC ale ja osobne by som si snáď s nim namazal akurát tak reťaz na bicykli.Jeden čas som sa stretol z x zadretými strojmi z tohoto zázraku modernej technológie.Dúfam že ho už prestali vyrábať.Nechápem na čo si niekto kúpi stroj ku ktorému nevie kúpiť olej.Mne to pripadá ako keby si niekto kúpil auto na palivový článok a potom príde na to že najbližšia pumpa na vodík je v nemecku.Možno že to poviem tvrdo ale pokiaľ niekto chce ušetriť 1Euro na oleji tak nech si snáď kúpi rámovú pílu a potom už nemusí kupovať olej žiadny a dokonca ani benzín - no proste samé výhody.Mnoho ľudí by najradšej na pílu dalo lištu v dľžke takej že ani kráľ Artuš nemal taký dlhý meč ale pokiaľ má zaplatiť 5-6 euro za olej začne špekulovať aby ušetril 50 centov.Čiže od píly chcú výkon za hranicou jej možností ale dať do nej nechce ani to čo musí.Ak aj vy chcete podať špičkový výkon a chcete pracovať celý deň s pílou tak Vám na raňajky /snídani/ asi nebude stačiť puding.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 27.2.2010 18:30

K tomuto příspěvku nemám co dodat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 46.39 (?), 28.2.2010 14:37

Olej jsem kupovat nechtěl, ale slyšet jednoznačně co dělat v případě u nové pily když origo. olej není.A to jsem se na těchto diskuzích nedozvěděl.Už několik lidí zde psalo o tom že jejich návod předepisuje v případě jiného oleje jiný poměr, než 1:50 tak jsem chtěl od lidí kteří tady píší o tomto poměru, aby mě odepsali jak to řešit. Já v žádném případě jejich prohlášení nespochybňuji, to bych si nedovolil, ale chtěl jsem slyšet řešení.Vždy se to řešilo s orig. olejem.Hrabu se tady jak se říká v ... máte pravdu, ale ještě nikdo z nich nepřipustil jiný poměr dle návodu.Kromě starých pil.Olda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 28.2.2010 15:13

Oldo, u toho oleje co máte napsáno v návodu míchat 1:50 je kromě názvu určitě i nějaká technická specifikace. Když seženete pro vás dostupnější olej do benzínu pro pily stejné specifikace, myslím, že ta pila jeho název nepozná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 5.2.2010 17:07

Tvá úvaha je správná a sám si se o tom přesvědčil, tak o čem dále diskutovat, snad o tom, že všichni chtějí prodat, ale to není nic nového!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika