Kompaktní traktor



Stránky: 1,  2   
host - 47.145 (?) 
22.5.2011 17:50, zobrazeno: 20623x
Zdravím všechny diskutující, potřeboval bych radu od zkušenějších ohledně koupě kompaktního traktoru. Sháním malý traktor, který bude shopný tahat vlečku 1,5 t. Taky by měl posekat necelý 1 ha trávy (luční, vysoká) a hrabačkou ji shrabat. Část tvoří sad. Jde o dva pozemky, vzdálené skoro půl km od domu s mizernou cestou, takže nějaký jednonápravový traktor nepřichází v úvahu. Rád bych připojil i drtičku a možná i štípačku (ročně chystám hodně dřeva). Orbu nemám v plánu, a pokud bych někdy třeba obnovoval travní porost, pozval bych si pořádný zemědělský traktor. Jsem trochu zmatený z nabídky traktorů, která je opravdu široká. Vím, že nechci kloubák, protože část pozemku je v solidním svahu a tam prý mají problémy. Velký traktor neužiju. Staré Zetory a jim podobné taky ne, protože nejsem zase nějak zběhlý v opravách, nemám dostatečné vybavení. Nevím ale, zda volit traktor se stejně velkými koly a nebo raději s velkými zadními. Také nevím, zda využiji přední PTO - čelní/zadní sekačku, část totiž tvoří sad a nevím která bude lepší? Převodovku - klasiku/hydrostat? Každý prodejce mi tvrdí něco jiného. Hydrostat je prý o něco náchylnější k poškození, může v zátěži prokluzovat, ubírá výkonu motoru atd. Stejně tak jsem dostal nabídky o různých výkonech (35 - 50 HP). Prý 35 bohatě stačí, ale na jiném fóru jsem četl, že i malá bubnovka 140-ka ve spojení s 4WD náhonem a svahem, dá takovému výkonu pěkně zabrat a je vhodné volit tak 45 HP. Mám nabídku od firem Landini, Kioti (klasika i hyrostat), LS Tractor (klasika i hydrostat), Deutz Fahr a Antonio Cararro. Měl jsem nějaké nabídky od Kuboty a Iseki, ale ceny byla i o víc jako polovinu vyšší. Možná se ještě informuji o traktorech TYM. Mnohokrát děkuji za jakoukoli odpověď. Nezávislá rada je pro mě důležitá.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 75.214 (?), 22.5.2011 23:10

Zkusím poradit, ale nejprve by jste si měl rozmyslet, jestli chcete nový stroj, či nějaký starší. Na tom hodně závisí i cena. Pokud by nevadil starší stroj tak zvažte i japonské traktůrky, které se k nám poslední dobou v hojném počtu dovážejí. Tyto legálně na silnice nesmějí, ale to vám asi vadit nebude (píšete o mizerné cestě cca půl kilometru). V tomto směru se mohu podělit o zkušenosti, protože jsem před dvěma lety koupil malý japonský plně repasovaný traktor Kubota B7001 o výkonu 16 HP a zatím jsem spokojený. Udržuji s ním sad 1 ha, to obnáší mulčování cca 0,8 ha trávy a kultivaci pásů pod stromky kultivátorem či rotavátorem. Tyto japonské traktory jsou úžasně obratné, spotřeba je překvapivě malá a při průměrné péči odvádějí pořád ještě dobrou práci. Pokud vám na nějaké té koruně nesejde, tak bych vám doporučil koupit výkonější stroj nad 20 HP, spíše novější typy (mají lepší konfort ovládání, ale zase více plastů, elektroniky a s tím může být spojená větší poruchovost). Mulčování nebude problém stejně tak jako sečení lehčí bubnovkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.164 (?), 25.5.2011 16:08

Zdravím, mohu poskytnout zkušenosti s tři roky užívaným malotraktorem řady Kubota B30 a výkonem 26HP. Koupil jsem ho nový v zahraničí. Tahám vlečku cca 3t, ale musel jsem upravit zadní závěs na vlek po vzoru traktorů Zetor. Co se týká rotačky bohužel zkušenosti nemám, ale myslím, že nějakou úzkou by zvládl. Rozhodně bych doporučil hydro převodovku hlavně kvůli jednoduchému reverzu. Například s navijákem v lese je obratnost fantastická. Přední PTO asi nebude špatné na sněhovou radlici, frézu nebo přední rotačku. Já přední PTO nemám, protože mám přední nakladač. Byla zde zmíněna obava z elektroniky u nového stroje. Mohu Vás ujistit, že se žádná elektronika u těchto strojů nekoná. O absolutní spolehlivosti není třeba mluvit jen je třeba dbát pokynů výrobce a dělat všechny výměny olejů a filtrů v daných intervalech a dbát doporučení náplní. Veškeré filtry a náplně jsou běžně dostupné a nic dalšího jsem zatím nepotřeboval. Vřele tento stroj doporučuji i když je spíš strojem komunálním než zemědělským, ale zkoušel jsem i orat s ruchadlem s menšími náklady a vcelku se dařilo, samozřejmě jen na malé ploše.Při koupi bych doporučil porovnat i ceny zahraničních prodejců úspora někdy stojí za to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 73.3 (?), 26.5.2011 22:55
Děkuji za radu. Mám nabídku na novou Kubotu B30 s 30 HP. Zároveň jsem dostal nabídku na italské traktory Antonio Carraro a Goldini. Vypadají velmi zajímavě a zároveň z nich mám trochu obavy. Prý jde o poměrně jednoduché stroje a cena je také příznivá. Navíc se mi líbí možnost otočného řízení (u některých modelů). Na druhou stranu se tak trochu obávám o kvalitu spolehlivost, které je u italské techniky docela mizerná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 11.164 (?), 27.5.2011 18:40

Antonio Carraro je jistě také dobrá volba, má ji kamarád, ale už měl nějaký problém. Zaležé jistě na kusu. Kubota vyniká zejména ve spojitosti s čelním nakladačem AC jezdí rychleji, je univerzálnější, ale já bych neměnil. Přeji dobrou volbu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 47.145 (?), 28.5.2011 1:50
To jste mě potěšil :-) Nevíte náhodou o jaký problém šlo? Nějaká banalita, nebo opravdový problém (motor, převodovka,řízení, PTO)? Antonio Carraro jsou mi docela sympatické. Navíc cenově jsou na tom lépe.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 221.3 (?), 31.5.2011 8:21

Vím jen, že několikrát něco řešili se servisem a nešlo jim to v mrazu nastartovat, ale podrobnosti opravdu nevím. Také místní technické služby provozují jeden stroj AC ale další už nekoupili - měli hodně závad. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 47.145 (?), 31.5.2011 13:48

Toto jsem potřeboval vědět. Četl jsem na jiném fóru nějaké negativní reakce. Raději půjdu do ojeté Kuboty. Ještě si předem zjistím, jaká je kvalita traktorů Goldini. Obávám se však, že to bude hodně podobné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 31.5.2011 15:00

Já vám nechci nijak vymlouvat Kubotu ap, je ale zřejmé, že k ní pocitově tíhnete a to má vliv na vaše rozhodování. Na jednom se hledají jen chyby na druhém jen to dobré. U toho vašeho zjišťování skutečné kvality Goldoni bych chtěl být. Nebudete ale v tom sám. Již před lety to stejné zjišťoval JD a od té doby u nich vyrábí určitou výkonovou řadu traktorů. Teda vyrábí, ono je to stále Goldoni, jen to má žlutozelenou barvu, jelena ve znaku a ovládací páčky jsou ala JD. To podstatné - motor, převodovka, hydraulika, koncové převody jsou Goldoni. Tak dobře vyberte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 47.145 (?), 31.5.2011 17:21

Ke Kubotě určitě netíhnu. Zatím mi pouze vychází dle různých referencí jako spolehlivý stroj. Navíc je o něco větší výběr na Agriaffaires ve srovnání s jinými malotraktory. Uvažuju i nad něčím velikostně srovnateným s Landini Mistar. Tyhle traktory se prodávají pro různými značkami úplně stejné a s několika desítkama najetých motohodin je jejich cena jako ojetin příznivá. Ještě ke Goldoni - dle Vás jsou tyto traktory kvalitní a spolehlivé? Psal jsem prodejci těchto traktorů v ČR, ale zatím mi neodpověděl :-(Goldoni je mnohem levnější než Kubota/Iseki/JD levnější a možná bych zvažoval i nad novým kusem. phelippelini@gmail.com

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika