Podivné chování kočky



host - 252.24 (?)
27.1.2014 19:45

Lído, Konvalinko snad sem nakouknete, Mourin už bude rok pryč a já neodolala vnučce a jejím prosbám mít kočičku.Je to nalezenec od řeky Dyje.Dostal jméno Bertík čertík a je to hrozný mazel :-))))


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 7.2.2013 23:58

Zkuste prostudovat web czmms.info, a přečtěte si knihy Jima Humbla o MMS. Leží to někde na uloz.to
Mě osobně jeho knihy velmi inspirovaly a nasměrovaly ke zdravějšímu životnímu stylu. Od té doby nemarodím vůbec s ničím a doktory vidím jen když daruju krev. Fakt to funguje a je to skoro zadarmo. Chce to ale pochopit spoustu věcí, čili studovat. Na svůj web střádám články a odkazy na poučné zdroje, videa a další věci, které se mohou hodit. Chce to jen čas a chuť, případně trochu zoufalství. Každý máme jinou motivaci k tomu, jak řešit svoje zdraví. Je to jen na Vás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 252.24 (?), 27.1.2014 19:45

Lído, Konvalinko snad sem nakouknete, Mourin už bude rok pryč a já neodolala vnučce a jejím prosbám mít kočičku.Je to nalezenec od řeky Dyje.Dostal jméno Bertík čertík a je to hrozný mazel :-))))


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.43 (?), 27.1.2014 22:49

Micuko, to jsem ráda, že zas máte číču - bude vám veseleji! A vypadá, že to bude pěkný mazel.

A já mám taky kocourka, heč! Víte, měla jsem fenku westíka... V květnu umřela, bylo jí 15 a 8 měsíců. Copak v létě, to jsem na zahradě, ale přišel podzim... Tak jsem si vzala ze zahrádky domů tříletého kocoura, takového mazla. Hned si zvyknul, užívá si doma teplíčka, pohodlí a plné misky, zatím je hrozně hodný, ani ještě neznačkoval (zatím není kastrovaný). Na té fotce je ještě jako malý... Jmenuje se Zorro, podle té masky na obličeji :-))   Lída


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 252.24 (?), 28.1.2014 3:32

Liduš, vaší fenečky je mi moc líto, ale měla požehnaný věk a s váma určitě krásný psí život.

Jo Zorro, tak to je teda fešák.Měla bych pro něj nevěstu :-)))Já se omlouvám, ale zvyk - Mourin - Pro vnučku, má dva roky, je to prostě Bertík, Berťas... pro ostatní Berta, Bertina :-)))Prostě kočičí holka.Jenže i když se navzájem opravujeme stejně zas skončíme u toho on, snad se ten ženský rod naučíme používat :-))))

A ještě jedna radostná událost, krom Bertiny nám do rodiny přibyla další vnučka, Anička, narodila se 8.12

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.43 (?), 28.1.2014 16:49

Tak to k vnučce moc gratuluji!!...Aničku mám dceru  :-))) a kocoura Bertíka měla 14 let moje máma...

Jinak té vaší kočičce je asi jedno, jak jí říkáte, hlavně když ji máte rádi a má se dobře wink  

S tou záměnou rodů mužský/ženský - mám také občas problém, Zorrovi občas řeknu, že je "hodná holka", jak jsem byla zvyklá říkat Xenečce.                                                                                                                   Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 252.24 (?), 28.1.2014 17:40

Já myslím že se ty zvířata u nás mají dobřewink


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 238.253 (?), 16.3.2014 22:14

Dobrý den, prosím o radu jak pomoci našim kočkám.Loni v září byli kastrované, abychom je mohly odstěhovat k mé mamce a sestře, kterou si obě oblíbily, hlavně Bělina.Jsou to pravé kočky domácí, protože žily v bytě.Syn se stěhoval k přítelkyni a kočky které měl, sebou vzít nemohl pro silnou alergii v rodině.Je to 6letá Bělina a 5letá Ťapina.Bělině při kastraci museli odebrat i dělohu, kterou měla plnou myomů.Navíc asi před 3lety si zranila ucho, které jí nateklo a špatnou péčí syna i pana doktora ucho má zdeformované, špatně se čistí a asi ji to i bolí.Neustále si ho škrábe a jak jsme zjistili od p.doktora si přinesla svrab, který se konečně podařilo vyléčit.Sestra se rozhodla, že je bude na jaře učit ven, ale"holky"ji předběhly.Bělina skočí na kliku, dveře povolí a Ťapina je otevře dokořán a jsou venku.Všechno by bylo v poho, kdyby se minulý týden "holky"venku nepopraly.Tím nejhorším způsobem, učůrávaly u toho, chlupy lítaly, vřískaly pak vrčely a to jim zůstalo.Hlavně Bělina jak vidí Ťapinu už se na ní žene a vrčí a ta celá vyděšená před ní prchá.Sestra je od sebe oddělila aby k sobě nemohly, ale takhle to nemůžeme nechat.Dvakrát je zkusila pustit k sobě když byly venku, ale pokaždé to špatně dopadlo.Co máme s nimi dělat, hlavně s Bělinou, která to vždy vyprovokovala.Může mi někdo prosím poradit?Sestra se už s nimi sice objednala k p.doktorovi /ten jejich je prý bezva/ ale přeci jen, víc hlav víc ví.Díky moc, zdraví Vás Lída

Na život a na smrt
Na život a na smrt
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.38 (?), 17.3.2014 8:16

Hmm, máme taky kočky, kastráty, ale je to kočka a kocour. Sem tam se taky servali, ale jinak spolu partí. Že se vaše kočky servaly až tak, mne celkem překvapuje. Nemůže v tom být třeba žárlivost? Můžou se venku setkat i s jinýma kočkama? Není to totéž, ale mně na sebe žárlí psi, ten druhý se nesmí kámošit s nikým, jinak ten první hned začne kolem něho chodit v kruzích a oddělovat ho... ať už od lidí nebo od psů. Ale normálně jsou parťáci, není tam nějaké averze pořád, jako se vám to stalo s kočkama. Možná to bylo těma velkýma změnama a je to psychické, mohlo to pak už vyprovokovat něco úplně banálního. Nemají třeba nějaký pamlsek, který by zbožňovaly obě (nevím, naše nic, ale třeba smetánku...?) Zkusila bych jim ho servírovat blízko sebe a jen pokud budou v klidu, jak by se schylovalo k mele, bych hned odebrala. Vím, že to je to pro psy, ale vzhledem k tomu, že kočka je chytrá, určitě pochopí, jen je otázka, či bude akceptovat..

Nebyla jsem přihlášená, Konvalinka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 225.11 (?), 18.3.2014 6:55

Tak se holky předvedly... doma čerti, u vete andílci. Prohlédl je, napsal něco na zklidnění.Večer když přijeli tak byli jen chvíli hodné a pak ten cirkus začal nanovo.Nevím co jim napsal, protože mi to Jana/ moje sestra/ po něm do telefonu nemohla přečíst.Bydlíme totiž každá jinde a dělí nás přes 70km.Dneska jde do lékárny, tak uvidíme.Loni to stěhování mám na triku já protože tady kočky nikdo nechtěl a Jana nám na to kývla, ale to jsme netušili co je čeká.Jana si chce nechat jen jednu,Ťapinu.Ani se jí potom všem nedivím.Tak mám zase brouka co s tou druhou.Ráda bych si ji vzala, ale nevím, nevím.Máme kocoura který je venku, není zatím kastrovaný.Mám ale taky dva chlapy /manžel a tchán/kteří o kočce nechtějí ani slyšet.Nechám tomu chvíli čas a musím doufat že se umoudří.Protože i když by se kočky smířily už jim nevěříme, že se to nestane znovu a prožít to znovu bych ani Janě a ani mamce, které je přes 80let, nepřála.Budeme doufat že léčba zabere a že to vyřešíme.Zdraví vás Lída

Na život a na smrt
Na život a na smrt
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 10.6.2014 12:38

Příčín může být samozřejmě mnoho, ale napadá mě souvislost s těmi poškozenými oušky.

Kočku to musí průběžně, podle popisu, velmi trápit.

Po pravdě se mi v celém tomto tématu nelíbí jak veterináři vše "řeší" utlumujícími léky místo hledání příčiny.

Agresivita nevzniká jen tak pro nic. Pokud je vše... chování okolí atd... v pořádku, je na místě nějaká bolístka/trápení které zvířátko sužuje.

Pokud má kočička problémy s oušky.. nevím jak rozsáhlé, to můžu jen domýšlet, můžou to být velké problémy, které mohou přímo ovlivňovat i mozek. To se například může stát při nakladení vajec hmyzu do ouška kdy se dlouho nic neděje a pak v teplých dnech se vajíčka začnou líhnout a pak.. ani se mi nechce popisovat jak to dopadá.

Samozřejmě věřím, že takhle hrozný její stav není, ale přesto může mít v uchu problém. Jako první bych ouška ošetřila enzymatickými kapkami, měl by je mít každý veterinář v ordinaci.

Tyto kapky nejsou tak agresivní jako běžně používané, které prostě v podrážděném uchu pálí, ale hlavně mají hustější konzistenci, takže tak snadno nevytékají, dobře projdou celým zvukovodem a následně pomáhají dlouhodobě ničit veškeré zárodky toho co v uchu být nemá a při tom pomáhají udržet správnou rovnováhu.

Jinak k agresivnímu chování si ještě dovolím napsat tolik, že jedna z mých kočiček po kastraci začala trpět pooperační depresí, kdy se nárazově chovala agresivně. Už je to několik let a ataky se téměř neprojevují, ale stálo spoustu trpělivosti a také úpravy chodu a rozdělení domácnosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika