Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den. Protože mám mezery v poznávání chuti starých odrůd, tak jsem bohužel až nyní měl možnost ochutnat jednu starou odrůdu s názvem Gravštýnské (červené). Doufám, že tady někdo "nevyletí z kůže", když řeknu: "Kam se hrabe Akane - perla podzimu". Když tedy srovnám tyto dvě podobně navinulé podzimní jablka. Nejlépe bude, když ocituji popis chuti nejprve u Gravštýnského žlutého z Vaňkovy Lidové pomologie: Dužnina je světle žlutá, kyprá, velice šťavnatá, chutná, vinně ušlechtile kořeněná, silně aromatická, velmi vonná a výborné chuti. U Gravštýnského červeného se uvádí: Dužnina jest bělavě žlutá, velmi šťavnatá, jemně lahodně navinulá, ušlechtile kořeněná, jest jemnější než původní Gravštýnské žluté. To jsou panečku popisy, jedna radost je číst. Krásný je hlavně termín: vinně ušlechtile kořeněná nebo jemně lahodně navinulá, ušlechtile kořeněná. Já můžu závěrem jen zvolat : Vivat Gravestainer.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika