Pred mesiacom som v našom Kauflande narazil na novinku- mutáciu odrody Pinova, ktorá ma pred časom lákala k jej pestovaniu. Po ochutnaní plodov moje nadšenie mierne pohaslo. Neviem, či je na vine manipulácia s marketovými plodmi alebo sú všetky Evelíny také, avšak priznám sa, že intenzitou sfarbenia šupky kúpené plody materskú Pinovu neprekonali. Čo ale bolo horšie, v porovnaní s Pinovou o niečo šťavnatejšia dužnina Evelíny nemala žiadnu vôňu ani arómu. Pokiaľ je teda neutrálna chuť inak príjemného jablka Evelína jeho typickou vlastnosťou, potom záujemcom o výsadbu jablone odporúčam jednoznačne namiesto Evelíny aromatickú odrodu Pinova. Privítam názory pestovateľov Evelíny, ktoré by mohli priblížiť chuť doma pestovaného a skladovaného kultivaru.