|
Kopřivová jícha
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
host - 137.170 (?), 20.5.2015 18:13
Dělám kopřivovou jíchu už druhým rokem. Mám tři kbelíky po 15 litrech přikryté víkem, ale ne těsně. Když procházím kolem, nic necítím, ale když míchám, nebo používám k zálivce, zápach je cítit. Ale je to jen chvilka, vítr zápach rozfouká a zápach je během chvilky pryč.
Lenka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.20 (?), 2.6.2015 23:02
Mr. Fazole, odvar z kopřiv je na tmavé vlasy opravdu skvělý, vlasy vypadají zdravě a jsou nádherně lesklé. Hlavu bez vlasů bych raději chránila slušivou čepičkou a ještě opalovacím krémem :-).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 126.34 (?), 6.6.2015 8:31
Zdravím, také mne kopřivová jícha láká... jaké máte zkušenosti s jejím použitím na zeleninu (česnek, cibule, dýně, mrkev, petržel, celer, kedluben, ředkvičky atd?) Jestliže obsahuje hodně dusíku, který některé plodiny, například zmíněný česnek vyžadují i během vegetace, neměl by být problém, ne? Děkuji. Tom
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.23 (?), 28.6.2016 13:19
Zdravím vespolek.Kopřivovou jíchu používám úspěšně několik let na přihnojování zeleniny, ale i květin na záhoncích. (Kostivalová je např. ideálním hnojivem na rajčata). Jen by se neměla používat na kyselomilné rostliny. Na kopřivovou (stejný postup i u kostivalu na kostivalovou jíchu) jíchu posekám čerstvé kopřivy(nesmí být v květu, semena by se v jíše nerozložía, zamořili bychom si kopřivou pozemek). Nasypu do plastové nádoby(mně stačí 15 l kbelík) a zaliju po okraj dešťovou vodou, zakryju a opravdu poctivě denně aspoň jedenkrát promíchávám. Než jícha dozraje, pění. Celý proces zrání na teplém místě trvá do 14 dní Jakmile přestane pěnit, je jícha hotová k použití. Na přihnojování ke kořenům ředím jíchu 1:10. Nikdy nejíchujeme do vyschlé půdy, napřed je třeba rostliny zalít, poté jíchovat. Je to silné hnojivo. Přihnojuju dle potřeby - 1x za 10-14 dní. To stačí. Je pravda, že jícha zapáchá (hnůj přece taky ), ale odér netrvá dlouho... Zbytky jíchy nevyhazuju, proleju s ní např.kompost.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.180 (?), 1.6.2018 13:45
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde uskladňujete hotovou jíchu. To jí celou naráz spotřebujete, nebo se nechá použít vícekrát? Zkoušeli jsme ji poprvé, ale po čtrnácti dnech kvašení nám jícha zplesnivěla a neskutečně smrděla. Je možné, že jsme něco udělali špatně?
Díky za odpověď
Klára
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|