Zdravím vespolek.Kopřivovou jíchu používám úspěšně několik let na přihnojování zeleniny, ale i květin na záhoncích. (Kostivalová je např. ideálním hnojivem na rajčata). Jen by se neměla používat na kyselomilné rostliny. Na kopřivovou (stejný postup i u kostivalu na kostivalovou jíchu) jíchu posekám čerstvé kopřivy(nesmí být v květu, semena by se v jíše nerozložía, zamořili bychom si kopřivou pozemek). Nasypu do plastové nádoby(mně stačí 15 l kbelík) a zaliju po okraj dešťovou vodou, zakryju a opravdu poctivě denně aspoň jedenkrát promíchávám. Než jícha dozraje, pění. Celý proces zrání na teplém místě trvá do 14 dní Jakmile přestane pěnit, je jícha hotová k použití. Na přihnojování ke kořenům ředím jíchu 1:10. Nikdy nejíchujeme do vyschlé půdy, napřed je třeba rostliny zalít, poté jíchovat. Je to silné hnojivo. Přihnojuju dle potřeby - 1x za 10-14 dní. To stačí. Je pravda, že jícha zapáchá (hnůj přece taky ), ale odér netrvá dlouho... Zbytky jíchy nevyhazuju, proleju s ní např.kompost.