Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to velice jednoduché,"listovka vzniká rozpadem listí za přispění mikročinitelů suchým zpusobem! Jednodruhové listovky pravděpodobně nebudou mít větší význam pro pěstování rostlin.I když by bylo zajimavé zjístit složení, nebo PH jednodruhových listovek.Jednodruhovými znamená, jabloňové, hrušňové, javorové,jívové- i tak můžou vzniknout třeba shrabáním parkového listí, kde je vysazen jeden druh stromů, nebo z listí u velkopěstitele jablek.Nejhuře zpracovatelné budou pravděpodobně tuhé listy ořešáků.

Listovka vzniká z cca 98% rozpadem listí několika způsoby přeměny,cca 2% jiný biologickým odpadem.Hlavními zpracovateli v "základce" jsou různé druhy mykoorganismů, drobní živočichové, takže i žížaly.Na rozdíl od kompostu, kde pracují bakterie, probíhá tlení tzv. studeným procesem.

Velice vhodně jste připomněl, že PHlistovky lze podle potřeby velmi jednoduše upravit dvěma směry.Nevím co si mám přectavit pod veličinou "95% spalitelných látek" v biomase,a jakým zpusobem mám s takovou hodnotou naložit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika