Malé čerpadlo na dešťovou vodu
|
|
 |
 |
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 112.187 (?) 14.6.2018 9:50
To bych taky rád viděl! 
Když už jsme u toho počítání: řekněme, že hbitě naplním konev na 3 doby - ponořit, vytáhnout, uchopit, tj. 3s. Druhou to samé, tj. 3s. Pak s nimi jdu průměrně dejme tomu 10m doprostřed záhonu, jednou konví kropím 15s, druhou konví kropím 15s, 10s jdu zpět k sudu. Já počítám skoro minutu na 16l. Nikoli půl minuty, jak píše pán, protože jen půl minuty mi trvá vykropení konví. Ale možná kropí obouruč...
Což je výkon, který hadicí dostanu s přehledem, a bez zbytečné námahy.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 241.131 (?), 13.6.2018 11:28
Pro Majus. V Li - dl eshopu hledejte: Grizzly domácí vodárna HWW3819 Inox, stříkací sprcha + hadice + spojky. Do nádrže sací koš a filtr. J
|
|
 |
|
 |
 |
|
Majus - Bronzový Zahrádkář (80) - 224.3 (?), 13.6.2018 22:33
Díky moc všem za reakce, pročítáme to tady a přemýšlíme pro co se rozhodneme.
Děkuji i za dotaz hosta ohledně mého věku a zájem o mou fyzickou kondici - toto mě nyní večer opravdu rozesmálo. Nemusíte mít obavy, že když budu připravena o půl hodiny chození s 24kg dávkou vody (dosud 2 kýble po 12l), tak se budu doma nějak nudit nebo snad pojdu lenorou :-D. S hadicí mohou zalévat děti a já si mezitím můžu dát dvacet... ehm vlastně spíš uvařit, vyprat, uklidit, nakrmit, umýt, uložit... zasadit, vyplít, sklidit, zavařit... :-P
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Majus - Bronzový Zahrádkář (80) - 224.3 (?), 14.6.2018 9:27
Tak váš systém čerpadlo + 4 sudy rozmístěné po zahradě mě vůbec neláká. A tahat 8 kg konve ze sudu je z hlediska námahy (ergonomie pohybu) na záda aktivita tělu škodlivá, nikoliv prospěšná, to už je lepší tahat to ve stoje se vzpřímenou páteří bicákama z nádrže na provazu jak to dělám nyní. Každopádně preferuji jiné koníčky pro zvyšování kondice.
Ale jinak smekám a ráda bych se přišla podívat na to, jak zaléváte 400 l rychlostí 32 l za minutu. Nejlépe s dětma, aby se něco přiučily :-))).
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 112.187 (?), 14.6.2018 9:50
To bych taky rád viděl! 
Když už jsme u toho počítání: řekněme, že hbitě naplním konev na 3 doby - ponořit, vytáhnout, uchopit, tj. 3s. Druhou to samé, tj. 3s. Pak s nimi jdu průměrně dejme tomu 10m doprostřed záhonu, jednou konví kropím 15s, druhou konví kropím 15s, 10s jdu zpět k sudu. Já počítám skoro minutu na 16l. Nikoli půl minuty, jak píše pán, protože jen půl minuty mi trvá vykropení konví. Ale možná kropí obouruč...
Což je výkon, který hadicí dostanu s přehledem, a bez zbytečné námahy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 241.131 (?), 14.6.2018 9:59
To byl příklad, jak by to mohlo fungovat a že si můžete vše objednat od PC a z jednoho místa. Čerpadlo mám Nějaké HWW 2800 (600W) z Bau - maxu. Už asi 5 let. Není nerez, ale funguje spolehlivě. Ještě mám nerezové záhradní čerpadlo bez tlakového spínače FGP 1000 A1, kterým tlačím vodu ze sudů spod okapů do 1000 L nádoby na kopci a pak pomoci spínacích hodín mám automatickou závlahu samospádem, protože jsem na chalupě většinou jen o víkendu. Mám i ponorné čerpadlo, ale to mám už jen na čištění studny.Existuje ještě záhradní čerpadlo s tlakovým spínačem, bez nádoby.Na lidl-service.com jsou návody, tak se můžete podívat na parametry.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Radomil4 - Stříbrný Zahrádkář (124) - 245.152 (?), 25.4.2020 19:10
Tak jsem si dokončil rozvod vody pro zavlažování.
domácí vodárna jede perfektně.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|