Zavařování v mikrovlnné troubě



Stránky: 1,  2   
host - 176.6 (?) 
16.6.2010 9:06, zobrazeno: 78416x

Chtěla bych zkusit zavařovat v mikrovlnné troubě, ale trochu z toho mám strach, abych ji nezničila. Můžete mi předat zkušenosti?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 199.160 (?), 16.6.2010 12:27

Mikkrovlnná rúra je jeden z najškodlivejších výdobytkov dnešnej doby. Potraviny upravované v mikrovlnnej rúre sú totálne zničené, zbavené všetkého čo v nich bolo zdravé. To urobia mikrovlny, ktoré sú pre telo škodlivé aj keď stojíte pri mikrovlnke.  Klasickým zaváraním sa zničí to, čo je v ovocí a zelenine termolabilné. Ja osobne čakám, kedy sa mi mikrovlnka pokazí, vyhodím ju a ďalšiu už nechcem. Menej pohodlia=viac zdravia.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 16.6.2010 13:10
Když je škodlivá, vyhoďte ji přece rovnou, ne? Snad si do té doby nebudete huntovat zdraví! MH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.250 (?), 16.6.2010 13:45

A ako to tie mikrovlny urobia?

Lze to vyjádřit v nějakých jednotkách škodlivosti, nebo jste jen hodl do placu lidové moudro?

Mikrovlnka dokáže zničit bílkoviny vysokou teplotou, pokud se v ní potraviny ohřívají příliš dlouho. Žádná měření neprokázala škodlivost mikrovln ani jejich únik mimo ohřívací prostor. Ani nejcitlivějším dozimetrem či multidetektorem 2 cm od dvířek nenaměříte nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 129.96 (?), 16.6.2010 15:51

Nějaká ta vlnka se z trouby dostane, protože zapnutá ruší příjem televize!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 226.186 (?), 16.6.2010 17:01

tak si kupte novou a nepoužívejte 20 let starý krám, mikrovlnka ve 100% stavu neruší televizi ani třeba odtok kanalizace :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6492) - 70.100 (?), 16.6.2010 17:37

Ty já dokážu zničit na pánvičce i bez mikrovlnky a ani to dlouho netrvá...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 197.98 (?), 16.6.2010 14:46

Máte naprostou pravdu. Stačí však udělat si čepici z alobalu. Před zapnutím mikrovlnky si jí nasaďte a je to vyřešené. Jestli máte doma nějaká domácí zvířátka, pořiďte jim čepici rovněž.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 114.37 (?), 16.6.2010 14:51

jo a taky škoděj´mobily a koukání do compu!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 199.160 (?), 16.6.2010 15:38

Toto je len bežný článok z internetu, je mnoho serióznych štúdií, ktoré dokazujú enormnú škodlivosť mikrovlniek, ale čo zmôžu proti obrovskému tlaku, v ktorom ide o biznis? Predstavte si, že by si zrazu nikto nechcel kúpiť mikrovlnku, už len to by výrobcom chýbalo, preto treba potlačiť všetky hlasy, ktoré hovoria o jej škodlivosti. A tak je to aj s mnohými inými metódami, technológiami, lečebnými postupmi a pod. Je to o biznise a peniazoch. O človeka a o jeho zdravie tu vôbec nejde. To si musíme ustrážiť len sami a nenechať sa presvedčiť.

 

 

V mikrovlnke dochádza k oxidačnému znehodnoteniu tukov, a to rastlinných aj živočíšnych. V tomto procese sa tvoria nebezpečné hydroperoxidy tri- až štyrikrát rýchlejšie ako pri klasickom ohrievaní,“ povedal nám Stanislav Sekretár, vedec z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie v hlavnom meste. „Práve rozkladom hydroperoxidov vznikajú voľné radikály, ktoré majú mutagénny účinok na organizmus,“ vysvetľuje chemik – potravinár.

Čím dlhšie, tým horšie
Najlepšie urobíte, ak budete mikrovlnku používať len občas. Škodia nám totiž aj tým, že veľmi rýchlo zvyšujú peroxidové číslo v ohrievaných jedlách. Peroxidové číslo vyjadruje, koľko peroxidov a hydroperoxidov sa nachádza v pokrme. Peroxidy a hydroperoxidy sú zlé látky, ktoré tvoria voľné radikály v našom tele. Mnohí vedci sa domnievajú, že práve voľné radikály sú jedným z hlavných príčin závažných civilizačných ochorení, medzi ktoré jednoznačne patria nielen rakovina, diabetes, artritída, ale aj srdcovo-cievne ochorenia a obávaný alzheimer a parkinson. Platí, že čím je peroxidové číslo vyššie, tým jedlo horšie pôsobí na naše zdravie.
„Náš potravinový kódex odporúča na konzumáciu jedla s peroxidovým číslom maximálne desať. Pri mikrovlnovom ohrievaní sa však táto hodnota prekročí už po šiestich až ôsmich minútach. Ale pri klasickom zohrievaní k prekročeniu nebezpečného limitu vôbec nedochádza,“ upozornil Sekretár.

Ničí vitamíny
„Zlé je tiež, že mikrovlnka zníži oveľa výraznejšie obsah antioxidantov a vitamínov v potravine ako klasická pec,“ pokračoval odborník. Už po štyroch minútach, keď teplota jedla dosiahne 100 stupňov Celzia, sa znehodnocujú cenné látky. Mikrovlnka ničí vitamín B12 v mäsových výrobkoch, živiny obsiahnuté v mlieku, vitamín C a vitamín E.

Mŕtva brokolica
Pokusmi sa zistilo, že pri varení brokolice v mikrovlnke klesne obsah blahodarných flavonoidov o 97 percent. Ale keď si uvaríte brokolicu nad parou na klasickom sporáku, „vyparí“ sa len 10 percent tohto zdraviu prospešného antioxidantu. Flavonoidy nás chránia pred aterosklerózou, srdcovocievnymi chorobami, infarktom, mozgovou príhodou, cukrovkou a onkologickými ochoreniami. Mikrovlnné varenie znížilo obsah kyseliny sinapovej o 74 percent a kyseliny kávovej o 87 percent v brokolici. Jednoduché varenie v pare sa kyseliny sinapovej ani nedotklo a množstvo kyseliny kávovej znížilo len o osem percent. Obe kyseliny patria k antioxidantom a priaznivo ovplyvňujú pH, čiže kyslosť v žalúdku, vyrovnajú pôsobenie tráviacich štiav. Tiež dokážu zabojovať proti lenivým črevám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika