Opravdu mini jezírko



host - 209.64 (?)
15.4.2010 18:51

kupte si fontanku někde z hobbymarketu a mate to

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
   
PeterNR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (306) - 206.136 (?), 15.4.2010 8:25

Ahoj, my máme záhradu 3,5 á. Tiež by som chcel malinké jazierko, zháňam informácie. Môžem odporúčať niektoré knihy - napr. Malé záhradné jazierka od Siegfried Stein. Sú tam praktické návody a zaujímavé inšpirácie - zaujalo ma napr. malinké rašelinisko v plytkej nádobe.

Peter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.64 (?), 15.4.2010 18:51

kupte si fontanku někde z hobbymarketu a mate to

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 61.106 (?), 17.4.2010 13:00
Můžete použít jak píšete, když není prasklá i menší plastovou nádobu bez dodatečného vyložení fólií - mísu, dětskou vaničku atd. a zapustit ji pod úroveň okolního terénu, tak aby břehy okolí byly zešikmeny a vzhled je pak přirozenější. Před obsypáním zeminou se kolem okraje nádrže může dočasně mělce přihrnout pružný - tvárný " lepenkový " pás z vhodného materiálu např., kterým se pokrývají kabely ve výkopech a tím se zabrání sesypání a splavení okolní půdy nebo něčeho jiného do tůňky, než okraje slehnou a zarostou osázenou vegetací. Do malé nádržky mimo zakrslých leknínů můžete vysadit bahničku jehlovitou vytvářející podvodní travnatý koberec, podobně kobercovitě rostoucí šípatku šídlatou i liliovníček a úplně je může nahradit drobný, ale vzácný v přírodě chráněný a jen u profesionálů sehnatelný žabníček splývavý - vypadá jak tráva a na hladině vytváří maličké splývavé lístky s bílými květy. Pěkné jsou i malé vodní kapradiny marsilka čtyřlistá a míčovka kulkonosná. Všechny vyjmenované rostliny jsou ' obojživelné ' - snesou vyschnutí, ale jen do stádia vlhké půdy, totální vyschnutí jako kaktusy NE! Naši zimu vydrží pod ledem dobře, jen míčovka s marsilkou bývají někdy citlivější a mohou zimovat s ochranným nadkrytím listím, sklem jen v mokru (i pařeniště, chladný skleník), nebo v chladu na okně v místnosti. Osobně s těmi rostlinami zkušenost mám, abych si mohl dovolit "radit" (získané z povoleného pěstování). Navíc připíšu - nutno vzít v úvahu, že pokrytí hladiny plovoucími rostlinami brání prohřátí spodních vrstev vody a růstu flóry do dna zasazené. Kromě letního umístění akvarijních rybek, lze malé nádrže bez rostlin využít i k chovu ojedinělých vzácných vodních korýšů vyskytujících se v tak zvaných periodických - sezónně vysychajících vodách a to žábronožek, listonohů a škeblovek, kterým stačí pro celkový vývoj přítomnost vody v délce šesti - osmi týdnů a pak nakladená vajíčka vyžadují suché i mrazivé období, aby se mohla vylíhnout další generace v následném roce nebo i po mnoha uplynulých letech. Rozlišují se jarní a letní formy a každý druh má svá specifika. Chov některých je snadný. Popis chovu by dal za rozsáhlý článek, i tak jsem se příspěvkem dost zdržel. Odpovídat v diskuzích se dá celé dny, ale kdo má tolik bezplatného času na rozdávání, když má sám spoustu čekající práce. Mič...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Matušková - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (107) - 165.33 (?), 22.4.2010 19:29

Zdravím, pokud jde jen o takové oživení místa, lze použít i takový ten zednický kbelík - maltovník, stojí asi 240kč, mají různé velikosti... Zapustila jsem ho pod úroveň terénu a pak kolem dokola poskládala na sebe 2 vrstvy kamenů /jako kolem ohniště, ale ve dvou vrstvách/,, pěkně jsem si s tím pohrála, aby na sebe navazovaly a sem tam se překrývaly... působí to i hlubším dojmem. Ryby v tomto nemám, je to malé, ale dávám sem přebytečné šípatky z rybníčku, těm se daří. A je to skoro taková studánka jako měl Rákosníček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 18.33 (?), 2.5.2010 21:48

Také jsem si udělala studánku, z obyčejného kýble od Primalexu.Je to roztomilě, malinké, jako celá zahrádka.Pro vnoučátka jsem tam přidala keramického šneka a vodníčka, posadila jsem je   na kámen.Někdo by řekl, že je to kýčovité, ale všem se to líbí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika