Víno, najrychlejsia vyroba



host - 234.255 (?)
14.10.2015 21:17
Dal by som do toho tie kvasinky, ale u nas ich nemali v obchode, do mesta sa az zajtra dostanem, ale uz to necham tak asi..., píšu, ze pri malom mnozstve nie su az tak potrebne, tak uvidime, prinajhorsom bude aspon must
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
            
host - 234.255 (?), 14.10.2015 14:26
Bude z toho burciak, ked boh da :) som to uviedol vyššie
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.52 (?), 19.10.2015 18:55

Je vidět, že jste nikdy nečetl a ani neslyšel o "přípravě mikrivzorků vín". To bylo publikováno již v 80-sátých letech v časopise Zahrádkář. Používali dokonce jen 0,5 l moštu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 187.224 (?), 19.10.2015 19:20

Přiznávám, že jsem se v 80-tých letech mikrovzorky vína nezabýval a nedělám to ani dnes.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 124.132 (?), 14.10.2015 20:57

Musím konstatovat, že i ve 2,5l PET ce se dá udělat víno. A nejsem sám komu se to povedlo. Rozkvašeno koupeným burčákem (2dl) a za použití kvasné rourky v pryžové zátce.

Problém je rozohnit spontání kvašení. Proto doporučuji kvasinky. Rozhodně pro rozběhnutí je je třeba vyšší teploty. Klidně 25stC.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.255 (?), 14.10.2015 21:17
Dal by som do toho tie kvasinky, ale u nas ich nemali v obchode, do mesta sa az zajtra dostanem, ale uz to necham tak asi..., píšu, ze pri malom mnozstve nie su az tak potrebne, tak uvidime, prinajhorsom bude aspon must
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.255 (?), 14.10.2015 18:35
Tak čo páni, kedy to začne bublať? Či kvasí aj bez bublania?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.255 (?), 14.10.2015 22:04
Ten necely liter cerveneho mustu som az dnes vylisoval, a nechal v sklenenom pohari odkalit, ze ho potom skusim tiez dat do petky. A teraz pozeram, ze kal je usadeny dole a navrchu plava nejaka mazlava hneda usadenina. Zaujimalo by ma o co sa jedna, je to nejaka plesen-briza? Hrozno som popucil vcera rano, bolo pri izbovej teplote a dnes som ho prelisoval. Cize za asi 24 hodin sa to vytvorilo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.224 (?), 15.10.2015 13:41

zoxidovaná pěna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 234.222 (?), 15.10.2015 18:29
penu som pozbieral, a ten must celkom dobre chutil, sa mi zda, ze aj mierne sumivy bol ale vratme sa k 2,5l petkam. Zacina sa nieco diat lebo voda ktora bola v hadicke(kvasnej zatke) vystriekla von. Uz som ju 2 razy doplnil stirekackou. Co treba robit?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 187.224 (?), 15.10.2015 18:56

Vyhodit zátku s hadičkou, nahradit ji obyčejnou ale nezataženou zátkou na PETky nebo ubrouskem s gumičkou a počkat si na bouřlivé kvašení, dobré je mít v lahvi prostor na pěnu, kvasné nádoby se obvykle plní ze 3/4.  j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika