Víno, najrychlejsia vyroba



host - 187.224 (?)
14.10.2015 14:22

Z tohoto množství víno nikdy neuděláte. Vypijte to ve fázi burčáku.  j.c.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 234.173 (?), 9.7.2015 18:47, zobrazeno: 18779x
Ako najrychlejsie vyrobit vino-par litrov na leto? Mam prebytok visni, tak rozmyslam, ze by som vyskusal nejakych 5 litrov urobit. Mam k dispozicii 5 l demizon, odstavovac,...mohol by som demizon umiestnit na teplu povalu, pre urychlenie kvasenia? Dalo by sa z demizona stacat rovno do flias na rychlu spotrebu? Skolenie nebudem riesit.
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 15.7.2015 16:29

Jen poznámka. Čím rychleji to bude kvasit tím uberete na kvalitě. Višňové chce min, 1/4 roku stát. Obecně kvašení zvládne za týden při cca 20st a klasických kvasnicích.

   
host - 234.94 (?), 13.10.2015 12:40
Je potrebne pri vyrobe burciaku pridavat kupovane kvasnice? Mozem zmiesat liter mustu z cerveneho hrozna s 5 l bieleho? Poradte zaciatocnikovi
      
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 13.10.2015 13:34

Smíchat můžete cokoli. Kvasinky přidávat nemusíte, ale stojí cca 9Kč,- a kvašení je úplně o něčem jiném. Nezapomeň te je dobře rozeběhnout.

         
host - 234.94 (?), 13.10.2015 15:08
Vy by ste mi odporucili to zmiesat, alebo spravit len z 5 l bieleho? Dam to kvasit este dnes bez kvasiniek
            
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 13.10.2015 15:59

A co chcete slyšet? Píšete, že jste začátečník. Kvasinky za 9Kč, odmítáte a jdete cestou zkušených vinařů tedy spontáním kvašením. Těžko radit co s tím. V principu to smíchat můžete. Záleží na chutí a preferencích. Můžete z toho mít růžový. Navíc až budete stáčet budete potřebovat více jak 5l. Aby se to po prokvašení mohlo dát do 5l do plna.

S pozdravem GB

               
host - 234.94 (?), 13.10.2015 16:16
ok, dakujem za rady. Stacat rovno do hrdla budem :)
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6659) - 9.135 (?), 14.10.2015 17:50

Když jsme u těch kvasinek. Vymáčkl jsem letos trochu Krystalu, než ho odnesli kosi. Bylo toho po dvojím lisu asi tak 7 litrů. Dosladil jsem na 20 st. (zajímavý, že měl 18, což je u nás rarita) a přidal kvasinky. Ze srandy jsem koupil Klosterneuburg F3, byly nejlevnější. A děly se věci, třetí den to bylo na vrcholu a burčák skvělej.

      
host - 234.255 (?), 14.10.2015 14:16
Tak odkaleny must som nakoniec umiestnil do dvoch 2,5 l pet flias, pridal do 3,5 l mustu 250g cukru rozpusteneho v 3 dcl vody, spravil som aj improvizovanu zatku z hadicky a umiestnil do miestnosti s teplotou 19 C. Kedy zacne asi kvasit bublat? Zvysit teplotu?
         
host - 187.224 (?), 14.10.2015 14:22

Z tohoto množství víno nikdy neuděláte. Vypijte to ve fázi burčáku.  j.c.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika