Víno, najrychlejsia vyroba



host - 124.132 (?)
14.10.2015 20:57

Musím konstatovat, že i ve 2,5l PET ce se dá udělat víno. A nejsem sám komu se to povedlo. Rozkvašeno koupeným burčákem (2dl) a za použití kvasné rourky v pryžové zátce.

Problém je rozohnit spontání kvašení. Proto doporučuji kvasinky. Rozhodně pro rozběhnutí je je třeba vyšší teploty. Klidně 25stC.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
            
host - 234.255 (?), 14.10.2015 14:26
Bude z toho burciak, ked boh da :) som to uviedol vyššie
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.52 (?), 19.10.2015 18:55

Je vidět, že jste nikdy nečetl a ani neslyšel o "přípravě mikrivzorků vín". To bylo publikováno již v 80-sátých letech v časopise Zahrádkář. Používali dokonce jen 0,5 l moštu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 187.224 (?), 19.10.2015 19:20

Přiznávám, že jsem se v 80-tých letech mikrovzorky vína nezabýval a nedělám to ani dnes.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 124.132 (?), 14.10.2015 20:57

Musím konstatovat, že i ve 2,5l PET ce se dá udělat víno. A nejsem sám komu se to povedlo. Rozkvašeno koupeným burčákem (2dl) a za použití kvasné rourky v pryžové zátce.

Problém je rozohnit spontání kvašení. Proto doporučuji kvasinky. Rozhodně pro rozběhnutí je je třeba vyšší teploty. Klidně 25stC.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.255 (?), 14.10.2015 21:17
Dal by som do toho tie kvasinky, ale u nas ich nemali v obchode, do mesta sa az zajtra dostanem, ale uz to necham tak asi..., píšu, ze pri malom mnozstve nie su az tak potrebne, tak uvidime, prinajhorsom bude aspon must
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.255 (?), 14.10.2015 18:35
Tak čo páni, kedy to začne bublať? Či kvasí aj bez bublania?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.255 (?), 14.10.2015 22:04
Ten necely liter cerveneho mustu som az dnes vylisoval, a nechal v sklenenom pohari odkalit, ze ho potom skusim tiez dat do petky. A teraz pozeram, ze kal je usadeny dole a navrchu plava nejaka mazlava hneda usadenina. Zaujimalo by ma o co sa jedna, je to nejaka plesen-briza? Hrozno som popucil vcera rano, bolo pri izbovej teplote a dnes som ho prelisoval. Cize za asi 24 hodin sa to vytvorilo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.224 (?), 15.10.2015 13:41

zoxidovaná pěna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 234.222 (?), 15.10.2015 18:29
penu som pozbieral, a ten must celkom dobre chutil, sa mi zda, ze aj mierne sumivy bol ale vratme sa k 2,5l petkam. Zacina sa nieco diat lebo voda ktora bola v hadicke(kvasnej zatke) vystriekla von. Uz som ju 2 razy doplnil stirekackou. Co treba robit?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 187.224 (?), 15.10.2015 18:56

Vyhodit zátku s hadičkou, nahradit ji obyčejnou ale nezataženou zátkou na PETky nebo ubrouskem s gumičkou a počkat si na bouřlivé kvašení, dobré je mít v lahvi prostor na pěnu, kvasné nádoby se obvykle plní ze 3/4.  j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika