Švestkové víno
|
|
|
|
host - 77.66 (?) 2.2.2012 22:06
Dobrý večer,
mám tu knihu, resp. miniknihu, o domácí výrobě vína z cca 30. let, myslím, že jsem tam viděl návod na švestkové víno (hledal jsem šípkové víno), pokud se mi povede tiskovinu najít, návod dodám. Evidentně se tedy dělalo, minimálně v minulosti, až budou švestky také je chci zkusit... ;)
Pěji fajn večer,
Michal
hasmic@post.cz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 24.10.2011 11:17
3 kg není zase tak mnoho, aby se nedaly vypeckovat, respektive po "povaření" propasírovat přes "hrubší" síto. No a i kdyby ste tam ty pecky nechal, tak by max. trochu chytily chuť po "jádrech"; ale asi ne moc, ta se objeví hlavně až při "destilaci" s jádry. Lze odzkoušet obě varianty.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.253 (?), 31.1.2012 21:41
Slivkové víno :
4 litrový pohár naplniť do 3/4 slivkami najlepsie malé aromatické druhy. Po vrch sliviek zaliat pohár 40% slivovicou a uzatvoriť. Po 4-5 mesiacoch scediť a zvyšok sliviek pridať do pálenia. Hotové slivkové víno dosladiť cukrom, respektíve zvíšiť silu vína podľa potreby ďalšou slivovicou.
Na zdravie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.66 (?), 2.2.2012 22:06
Dobrý večer,
mám tu knihu, resp. miniknihu, o domácí výrobě vína z cca 30. let, myslím, že jsem tam viděl návod na švestkové víno (hledal jsem šípkové víno), pokud se mi povede tiskovinu najít, návod dodám. Evidentně se tedy dělalo, minimálně v minulosti, až budou švestky také je chci zkusit... ;)
Pěji fajn večer,
Michal
hasmic@post.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.8 (?), 3.2.2012 10:53
Na webu je k dispozici ke stažení (zatím ještě funguje) publikace z 60. let "Příprava domácích vín" od ing. Valenty. Zatím všechny další, co byly vydány později, z této "přepisovali". Zde je odkaz.
Je tam celkem 100 receptů; ale také i jak postupovat od "začátku" až po "stočení vína". Dle mého názoru nebyla, žádnou jinou publikací, co do obsahu překonána.
Přeji hezký den.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 4.2.2012 10:25
... to je zvláštní, autoři publikací naopak šípkové víno doporučují jako velmi kvalitní, tedy alespoň to ze "sušených šípků"... no každý máme jinou chuť.
To neznamená, že by se z něho nedal "vypálit" dobrý destilát.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|