Burčák z vína - jak na to?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?) 
25.10.2013 10:15

asi soudruzi z NDR udělali někde chybu,dnes jsem to změřil a má to jen 6 stupňů cukernatosti,je to možné když po přislazení 2 kg to mělo 14 stupňů - čekal jsem že se to zvedne na 22 dle propočtů.Nyní to má spíše mléčnou barvu a je to docela ožralé na košt.

Přitom to vřelo hned  po přislazení a pak druhý den ustalo,přisuzoval jsem to nižší teplotě ve sklepě,Pořád jsem čekal na bublání a vypadá že z toho je už asi ten řezák,jak jsem někde četl,nebo to vření teprve přijde ?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
               
bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 25.10.2013 11:11

Taky záleží, jak máte demižón utěsnený. Kolikrát CO2 unika jinudy, než by člověk čekal,  "vření" nemusí být nijak intenzívní". Pokud už to má je 6°, tak je to určitě už přešlé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 133.163 (?), 25.10.2013 12:13

Jenže podle datumů to dělal před pěti dny, a to je dost krátká doba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 25.10.2013 12:50

Měl jsem založené dva demižonky, jeden s bílým, druhý s červeným a jelo to jak dráha, za 4 dny bylo za vrcholem. Záleží na okolnostech. Nebo blbě měří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 13:48

Jsem 2/3 stočil do petek a šup s tím na mrazák a už jsem z tý hadice a koštování nametenej, ale je to dobrý - mňamka  :o)

5 l jsem nechal malý demižónek na pokusy, jaký z toho bude víno, tak uvidím co se podaří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.219 (?), 25.10.2013 14:03

Nevím jestli vám to mrazák nestrhá. Mladé víno je velmi citlivé, dejde si do té 5ky na víno síru. pyrorulfit nebo aspoň vysířit nádobu plátkovou. dávkování je cca 40-50mg volné / litr.      j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 14:08

na mrazák jdou jen 3 petky na vánoce, snad to bude pak pitelný  :p) zbytek se asi nedožije neděle :p)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 25.10.2013 16:57

4 dny je rychlovka, při jaké teplotě jste to nechával?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 25.10.2013 18:43

Asi 15 st, kvasinky z drogerie. 1 den naležet před lisováním.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 25.10.2013 18:53

Tak já to měl bez kvasinek, nenaležené a při nižší teplotě, byla to ale stolní odrůda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika