Burčák z vína - jak na to?



r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?)
25.10.2013 10:15

asi soudruzi z NDR udělali někde chybu,dnes jsem to změřil a má to jen 6 stupňů cukernatosti,je to možné když po přislazení 2 kg to mělo 14 stupňů - čekal jsem že se to zvedne na 22 dle propočtů.Nyní to má spíše mléčnou barvu a je to docela ožralé na košt.

Přitom to vřelo hned  po přislazení a pak druhý den ustalo,přisuzoval jsem to nižší teplotě ve sklepě,Pořád jsem čekal na bublání a vypadá že z toho je už asi ten řezák,jak jsem někde četl,nebo to vření teprve přijde ?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 10:15

asi soudruzi z NDR udělali někde chybu,dnes jsem to změřil a má to jen 6 stupňů cukernatosti,je to možné když po přislazení 2 kg to mělo 14 stupňů - čekal jsem že se to zvedne na 22 dle propočtů.Nyní to má spíše mléčnou barvu a je to docela ožralé na košt.

Přitom to vřelo hned  po přislazení a pak druhý den ustalo,přisuzoval jsem to nižší teplotě ve sklepě,Pořád jsem čekal na bublání a vypadá že z toho je už asi ten řezák,jak jsem někde četl,nebo to vření teprve přijde ?

               
bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 25.10.2013 11:11

Taky záleží, jak máte demižón utěsnený. Kolikrát CO2 unika jinudy, než by člověk čekal,  "vření" nemusí být nijak intenzívní". Pokud už to má je 6°, tak je to určitě už přešlé.

                  
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?), 25.10.2013 12:13

Jenže podle datumů to dělal před pěti dny, a to je dost krátká doba.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6663) - 14.199 (?), 25.10.2013 12:50

Měl jsem založené dva demižonky, jeden s bílým, druhý s červeným a jelo to jak dráha, za 4 dny bylo za vrcholem. Záleží na okolnostech. Nebo blbě měří.

                     
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 13:48

Jsem 2/3 stočil do petek a šup s tím na mrazák a už jsem z tý hadice a koštování nametenej, ale je to dobrý - mňamka  :o)

5 l jsem nechal malý demižónek na pokusy, jaký z toho bude víno, tak uvidím co se podaří.

                     
host - 39.219 (?), 25.10.2013 14:03

Nevím jestli vám to mrazák nestrhá. Mladé víno je velmi citlivé, dejde si do té 5ky na víno síru. pyrorulfit nebo aspoň vysířit nádobu plátkovou. dávkování je cca 40-50mg volné / litr.      j.c.

                     
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 14:08

na mrazák jdou jen 3 petky na vánoce, snad to bude pak pitelný  :p) zbytek se asi nedožije neděle :p)

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 25.10.2013 16:57

4 dny je rychlovka, při jaké teplotě jste to nechával?

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6663) - 9.2 (?), 25.10.2013 18:43

Asi 15 st, kvasinky z drogerie. 1 den naležet před lisováním.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 25.10.2013 18:53

Tak já to měl bez kvasinek, nenaležené a při nižší teplotě, byla to ale stolní odrůda.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika