Burčák z vína - jak na to?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 57.250 (?) 
10.10.2013 12:16

Neviděl bych to tak přísně. Neúctu k božímu daru projevují především ti, kteří ho nepijí. Co by bylo platno, když by všichni uctívali víno a nikdo si ho nekoupil?  Pak bude veta po víně, vinohradech i vinařích. Buďme vděčni za košty na zimních stadionech, vinné stezky i salóny vín.
   Víc mi vadí dotovaná zahraniční vína pochybné kvality v supermarketech a hrdí tuzemští vinaři vyrábějící pravé moravské víno z bulharských a moldabvských hroznů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 178.235 (?), 10.10.2013 18:46

Hrdost jak u prodeje burčáku tak i u vína nám chybí.Podobným způsobem skončilo pěstování bylinek u nás.Dovezené ukrajinské byliny jsou tak levné, že se u nás nevyplatí je pěstovat.Je to věcí zemědělské politiky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 20.10.2013 9:39

Tak jsem včera dovelz cukroměr a moštoměr a naměřil jsem 11 stupňů, kolik cukru bych měl dosladit na 15-17 l štávy z bílých stolních hroznů? Odhaduji tak 1,5-2 kg, je úvaha správná? díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 20.10.2013 9:48

Při 15l moštu a sladkosti 10 st. jsem dával 2,25 kg cukru (krystal wink).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 39.219 (?), 20.10.2013 16:10

Burčák, víno pro každého   :))     j.c.

Hroznové koncentráty

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 20.10.2013 16:42

Odrůdu "Pro Pražáky" chlemtají tůristé už hodně dlouhou dobu, a jak jim ten mkvasničák chutná, i bez patnácti ojro za "odrůdovou" příchuť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 39.219 (?), 20.10.2013 16:49

A co v lednu??  Kvasničák už došel, staré je vypité a nové eště néni. Mělo by se to chlapi prubnout.     :)         j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 20.10.2013 18:33

Tak jsem tam přidal 2 kg rozvařenýho cukru a hned to začalo bublat :o) 

Otázka zní : za jak dlouho asi bude vrchol, kolik dní nebo jak to poznat, dělám to poprvé a nerad bych aby se to zlomilo a byl z toho řezák, podotýkám mám to v opleteném demižónu a co to dělá nevidím, jen podle bublinek ve skleničce

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 20.10.2013 19:08

Zhruba týden, záleží na okolní teplotě, chce to průběžně koštovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 20.10.2013 19:25

Není třeba uvažovat, ale násobit a dělit. Přídavek 1,1 kg cukru do 100 litrů zvýší cukernatost o 1 st. NM. Jen tak mimo, před 14 dny jsem vymačkal trochu moštu z Krystalu. Překvapivě měl 15 st. Dosladil jsem na nějakých 20 st a za 4 dny se o to rodina poprala. Teď budem moštovat jabka, zkusím to samé z jablek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika