Burčák z vína - jak na to?



                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 57.250 (?) 
10.10.2013 12:16

Neviděl bych to tak přísně. Neúctu k božímu daru projevují především ti, kteří ho nepijí. Co by bylo platno, když by všichni uctívali víno a nikdo si ho nekoupil?  Pak bude veta po víně, vinohradech i vinařích. Buďme vděčni za košty na zimních stadionech, vinné stezky i salóny vín.
   Víc mi vadí dotovaná zahraniční vína pochybné kvality v supermarketech a hrdí tuzemští vinaři vyrábějící pravé moravské víno z bulharských a moldabvských hroznů.

  
                     
host - 178.235 (?), 10.10.2013 18:46

Hrdost jak u prodeje burčáku tak i u vína nám chybí.Podobným způsobem skončilo pěstování bylinek u nás.Dovezené ukrajinské byliny jsou tak levné, že se u nás nevyplatí je pěstovat.Je to věcí zemědělské politiky.

      
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 20.10.2013 9:39

Tak jsem včera dovelz cukroměr a moštoměr a naměřil jsem 11 stupňů, kolik cukru bych měl dosladit na 15-17 l štávy z bílých stolních hroznů? Odhaduji tak 1,5-2 kg, je úvaha správná? díky

         
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 20.10.2013 9:48

Při 15l moštu a sladkosti 10 st. jsem dával 2,25 kg cukru (krystal wink).

            
host - 39.219 (?), 20.10.2013 16:10

Burčák, víno pro každého   :))     j.c.

Hroznové koncentráty

               
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 20.10.2013 16:42

Odrůdu "Pro Pražáky" chlemtají tůristé už hodně dlouhou dobu, a jak jim ten mkvasničák chutná, i bez patnácti ojro za "odrůdovou" příchuť.

                  
host - 39.219 (?), 20.10.2013 16:49

A co v lednu??  Kvasničák už došel, staré je vypité a nové eště néni. Mělo by se to chlapi prubnout.     :)         j.c.

            
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 20.10.2013 18:33

Tak jsem tam přidal 2 kg rozvařenýho cukru a hned to začalo bublat :o) 

Otázka zní : za jak dlouho asi bude vrchol, kolik dní nebo jak to poznat, dělám to poprvé a nerad bych aby se to zlomilo a byl z toho řezák, podotýkám mám to v opleteném demižónu a co to dělá nevidím, jen podle bublinek ve skleničce

               
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 20.10.2013 19:08

Zhruba týden, záleží na okolní teplotě, chce to průběžně koštovat.

         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6662) - 9.2 (?), 20.10.2013 19:25

Není třeba uvažovat, ale násobit a dělit. Přídavek 1,1 kg cukru do 100 litrů zvýší cukernatost o 1 st. NM. Jen tak mimo, před 14 dny jsem vymačkal trochu moštu z Krystalu. Překvapivě měl 15 st. Dosladil jsem na nějakých 20 st a za 4 dny se o to rodina poprala. Teď budem moštovat jabka, zkusím to samé z jablek.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika