Zvolil jsem vhodného opylovače?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 156.228 (?), 2.11.2012 18:54, zobrazeno: 8945x
Zdravím všechny odborníky přes ovocnářství. Potřeboval bych poradit. Na zahrádce máme asi 12 let třešeň KORDIA. Na jaře krásně kvete, ale úroda je vždy mizivá. Došlo mi, že potřebuje v blízkosti opylovače, protože od ní je první třešeň tak 200 metrů a nikdy se opylovat asi nepodařilo. Našel jsem si na netu vhodné opylovače a podařilo se mi sehnat a koupit jen třešeň REGINU. Byla tam také psaná jako možný opylovač, ale ne na prvních mistech. Zasadil jsem ji hned vedle KORDIE. Tak doufám, že to bude mít efekt. Co vy na to?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.228 (?), 2.11.2012 19:13
Díky za info, ale jak to vypadá tak možná bude i ta příčina neůrody v těch mrazících. Třešeň stojí na zahrádce a tam pořád fouká sever - jih, takže mrazíky tam bývají poměrně časté i ty jarní. Ještě na jaře jí dám jednou šanci a pokud zase nic, tak si místo KORDIE pořídím nějakou jinou mrazu odolnější. Uvidíme.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.70 (?), 4.11.2012 8:21
Potřebuje sladkovišeň raná opylovače? Třešní je v okolí habaděj ale višeň širokodaleko ani jedna.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 4.11.2012 18:58
Ty třešně v okolí Vám na opylení sladkovišně bohatě stačí.
Ohledně plodnosti Kordie se připojuji k Vítkovi. Pozdní jarní mrazíky se u mne objevují poměrně často. Po rozkvětu třešní jdu ihned kontrolovat jejich pestíky. A právě u Kordie se mi nejčastěji stává, že jich je část černá nebo nahnědlá. Zahrady, které jsou v naší obci položeny výše, tento problém mají jen zřídka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.228 (?), 5.11.2012 18:46
Všem Vám děkuji za názory a když to srovnám s našimi podmínkami týkající se počasí, tak asi největší vliv na stabilní neúrodu KORDIE jsou ty jarní mrazíky. Takže ji asi vyměním, ale otázka je za kterou. A na to se ptám teď, tj. která by byla odolnější protí mrazíkům a vyhovovala si s opylovačem REGINOU. Moc díky za info.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.157 (?), 5.11.2012 19:45
Nebylo by lepsi pockat na jaro a podivat se, zda kvety nejsou namrzle? 200 metru k nejblizsi tresni je ukrutna vzdalenost, vic nez cca 50 metru nejsou vhodne opylovaci podminky. Kdy jste tu Reginu zasadil?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.228 (?), 6.11.2012 17:36
Reginu jsem zasadil teď na podzim. Hned vedle Kordie. Ale asi ten největší problém budou ty jarní mrazíky. Někdy měla plodů poměrně hodně, ale například letos jich tam bylo jen pár. A byly tam ty jarní květnové mrazíky. Uvidíme na jaře.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |