|
Zakrátit výrustky ujatých roubů?, 21.6.2013 Na jaře jsem si na jednu větev jugoslávské švestky (stáří 7 roků) narouboval tři rouby (3 nebo 4 pupeny) ze švestky wangenheimovy. Dva se ujaly v současné době ze všech pupenů roubů razantně rostou výrůstky - větve. Ty krajní mají už kolem 30... celý příspěvek > |
 |
Plot - sousedi, 14.4.2013 Dobrý den, tak to jsme zažili taky. Naše sousedka byla také starší a neustále doma. Jakmile uviděla u nás pohyb, vylezla ven a už si chtěla povídat, a pořád vysvětlovala, že to dělá tak a ona a už mě to vážně štvalo. Vyřešili jsme to vlastním plotem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Počkat s přesazením až po mrazech?, 22.3.2013 Všem přeji pěkný den. Občas tady čtu problematiku ovocnářství a tak bych taky potřeboval poradit. Chtěl bych přesadit několik mladých stromků švestek, ale nevím jestli je to vhodné udělat již teď, nebo počkat až bude po mrazech. Podle současné... celý příspěvek > |
 |
Kdy stříkat proti roztoči při přesazení, 19.2.2013 Zdravím. Potřeboval bych poradit. Chtěl bych co nejdřív na jaře přesadit mladé stromky švestek, protože to místo kde rostou mi nevyhovuje. Současně bych na ně potřeboval nanést postřik proti roztoči, protože se na jejich... celý příspěvek > |
 |
Jak zkvalitnit půdu pro jarní výsadbu česneku, 15.2.2013 Zdravím a potřeboval bych poradit. Na zahrádce máme těžkou, černou půdu. Před lety jsem tam pěstoval česnek a moc se tomu nedařilo. Chtěl bych to znovu zkusit. Zakoupil jsem si maďarský nepaličák jarní Makköi. Tento typ neznám, ale nic jiného jsem,... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožení odkopkem nebo z pecky?, 27.1.2013 Všem Vám děkuji za názory. Nevím jak se rozhodnu, do jara je ještě daleko. Je fakt že tyto švestky o kterých píšu si pamatuji i z dob mého dětství tj. tak kolem 50 let. Odrůdu a jestli jsou naroubovany na podnož již asi nezjistím, ale... celý příspěvek > |
 |
Jak správně naroubovat třešeň Kordii, 16.12.2012 Díky za další informace. Asi to tedy zkombinuji a zkusím naroubovat část rouby uskladněnými a část rouby v té době odebranými. Uvidíme co to udělá. |
 |
Jak správně naroubovat třešeň Kordii, 16.12.2012 Všem díky za veškeré informace. Jenom to skladování roubů, pro jarní roubování, se mi nikdy moc nedařilo. Proto jsem jednou zkusil naroubovat švestku roubem přímo odebraným ze stromu a to se mi podařilo. Tak nevím jestli to byl zázrak nebo... celý příspěvek > |
 |
Zvolil jsem vhodného opylovače?, 6.11.2012 Reginu jsem zasadil teď na podzim. Hned vedle Kordie. Ale asi ten největší problém budou ty jarní mrazíky. Někdy měla plodů poměrně hodně, ale například letos jich tam bylo jen pár. A byly tam ty jarní květnové mrazíky. Uvidíme na jaře. |
 |
Zvolil jsem vhodného opylovače?, 5.11.2012 Všem Vám děkuji za názory a když to srovnám s našimi podmínkami týkající se počasí, tak asi největší vliv na stabilní neúrodu KORDIE jsou ty jarní mrazíky. Takže ji asi vyměním, ale otázka je za kterou. A na to se ptám teď, tj. která by... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zvolil jsem vhodného opylovače?, 2.11.2012 Díky za info, ale jak to vypadá tak možná bude i ta příčina neůrody v těch mrazících. Třešeň stojí na zahrádce a tam pořád fouká sever - jih, takže mrazíky tam bývají poměrně časté i ty jarní. Ještě na jaře jí dám jednou šanci a pokud zase nic, tak... celý příspěvek > |
 |
Zvolil jsem vhodného opylovače?, 2.11.2012 Zdravím všechny odborníky přes ovocnářství. Potřeboval bych poradit. Na zahrádce máme asi 12 let třešeň KORDIA. Na jaře krásně kvete, ale úroda je vždy mizivá. Došlo mi, že potřebuje v blízkosti opylovače, protože od ní je první... celý příspěvek > |
 |
Nehašené vápno do zahradní půdy, 21.9.2012 Zdravím všechny zahrádkáře. Jeden zemědělec mi poradil, že po čase je potřeba zahradu pohnojit vápnem. Uvedl, že na podzim, co nejdřív, rozházet na půdu nehašené vápno. Samozřejmě, že ne velkou vrstvu, ale jen rozumný poprašek. Vápno by prý mělo... celý příspěvek > |
 |
Vypěstované brambory jsou nezdravé, 7.8.2012 Zdravím. Na jaře jsem na zahrádce nasázel brambory DITA. Bez problémů rostly, jednou byly stříkány proti plísni, která se ani neprojevila a nať byla až do sklizně pěkně zelená. Sklizeň, která už proběhla byla velmi slušná, více jak polovina... celý příspěvek > |
 |
Napadený buxus - čím?, 6.5.2012 Ahoj, přesně tímto způsobem mi zřejmě už nadobro odešly dva vzrostlé kulovité buxusy ze zahradnictví. Nedlouho po přinesení domů mi začaly listy takhle prosvětlovat a jakoby posychat. V domění, že jde o svilušku, jsem na radu zahradnice postříkala... celý příspěvek > |
 |