Hedelfingenská versus Kordia
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.254 (?), 10.7.2013 10:25
Díky za zajímavý příspěvek obohacený kvalitními fotografiemi (Petrovo oko zaplesá nejen nad Leskorou). Máme-li obě výše zmíněné porovnat, tak v neprospěch Hedelfingenské hraje i další známý fakt, a to nižší odolnost k praskání v době dešťů.
Zdraví Mittwoch
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 217.52 (?), 10.7.2013 13:45
Tak len slintam nad tou Kordiou Palo. Co uroda - bola dobre zarodena? Schneiderova by mala zabezpecit dobre opelenie, len papierovo je nachylna na praskanie... U mna je zial uz davno po ceresniach i visniach. Burlat s pristepenou Kordiou mali bohatu urodu oboch, dazd pri konci sposobil rozpukanie plodov Burlatu, Kordia ostala bez ujmy s vacsimi a chutnejsimi plodmi ale zase na rozdiel od Burlatu aj s cervikmi. Bohuzial mi opakovane zreju hned za sebou - akosi neovladaju poriadne svoje tyzdne zrenia . Dalsia Kordia na Gisele ledva zivori - nasada plodov ktoru mala ocervenela a opadla, Blumeriela ci dierkovitost v kombinacii so slabou podnozou a zlou zemou jej asi nesedia, postreky a hnojiva nepomahaju - pila je uz pripravena podobne ako vyliecila minuly rok chradnucu Reginu na Gisele. Novo zasadena Regina na vtacnici ma zatial nulovy rast, spasi to hadam Rivan na vtacnici s pristepenym Burlatom, ktorej sa 4 rok dari, ale nasada ktora bola tiez po dazdoch opadla. Zaujmave je, ze dazde a chlad nevadili Burlatu a Kordii na nom, pricom materskej Kordii na Gisele, Rivanu a Favoritu ano.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
D@VID - (1) - 86.254 (?), 12.7.2013 19:54
Dobrý den, tak přidávám taky foto letošní úrody, vypadalo to bledě, hodně jich popadalo ze začátku, ale i tak jich nakonec bylo až až. Ze dvou stromů cca 500lt.:-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jakub Kollár - (41) - 221.2 (?), 31.3.2014 21:43
Myslím že je to kvoli podnoži. Mám jednu Kordiu na Gisele 5 a tá už má asi 3/4 kvetov rozkvitnutých. Prečo je to tak to neviem ale mám jednu teóriu.
Silno rastúci podpník asi najskôr pumpuje do rastových púčikov. (odsledoval som si to) Čerešňa odrody Van na vtáčnici mala rozvinuté najprv rastové zatial čo kvety ešte ani nevykúkali. No na Kordii boli rastové a kvetné v rovnakom štádiu čiže asi týždeň alebo 2 ako hovoríte popredu.
Možno túto teóriu niekto vyvráti alebo bude mať lepšiu. A možno je to len odrodou.
JK
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|