Usušit se dá úplně všechno, včetně rynglí. Oproti švestkám mají více vody, jsou méně aromatické a usušené nemají tak pěknou černou či černomodrou barvu.
Sušení ale není nejlevnější. Ještě se netopí a slunce obvykle nestačí.
Dobrý den.Dají se sušit ryngle?Letos jich máme hodně a zavařit moc nejdou, jsou pak moc měkké.Knedlíků mám už zamražených dost, mám i přesnídávky a tak mě napadlo jestli se dají usušit.Jana
Usušit se dá úplně všechno, včetně rynglí. Oproti švestkám mají více vody, jsou méně aromatické a usušené nemají tak pěknou černou či černomodrou barvu.
Sušení ale není nejlevnější. Ještě se netopí a slunce obvykle nestačí.
Zavařuji ryngle zelené a půlené bez pecky a musí se to ryche dělat a ihned zalít nálevem sklenici aby to nehnědlo a hlídat teplotu aby se to nerozvařilo. Sušit by to mělo jít podobně jako meruňky a tam platí. Sušit (přezrálé plody) rychle po rozpůlení hranou nahoru při vysoké teplotě 85°C a později jestě při vyšší a to z důvodu aby to bylo rychlé aby nezhnědly. Sušení je ukončeno, když po zmáčknutí nevytěká štáva a uvnitř nejsou syrové.