Sušená rajčata v oleji



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
host - 234.23 (?) 
11.8.2016 23:02

Ja si v auguste nasuším veľké množstvo posolených a mierne ocukrených paradajok, uskladním v mrazničke v mikroténových sáčkoch a celú zimu nakladám podľa potreby: Do veľkého hrnca dám variť čistú vodu, vložím veľké sito na cestoviny tak, aby nebolo ponorené, nasypem paradajky a prikryté naparím asi 5 min.Po zmäknutí ešte teplé nakladám do šrubovacích fliaš striedavo paradajky, cesnak na plátky, malé množstvo rozmarínu, veľa bazalky, čili papričky, občas nakvapkám balzamico a zalejem olivovým olejom, zašrubujem a dám do chladničky. Sú výborné, robím tak celé roky, ešte sa mi nepokazil ani jeden pohár, mrazené aj naložené mi vydržia až do novej úrody, keď ich nezjeme skôr.  Bylinky môžu byť aj iné, saturejka tymián, ale bazalka je základ, musí byť veľa. Bylinky môžu byť čerstvé, aj sušené. 

Sušené paradajky sú ochutené soľou a cukrom, preto ich nemáčam. len naparujem.

vyskúšajte, dobrú chuť Emília.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika