Roubování
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář (208) - 64.1 (?), 3.3.2014 1:36
Podoba sa to na parafilm pasku. Dajte si do google "Parafilm grafting tape". Da sa kupit na ebay len to postovne z USA :-((.
Pouzil som ju na forkertove ockovanie a dobre sa s nou pracuje, lepsie ako v PVC, alebo elektrikarskou. Mam len polpalcovu (vo videu je asi 1 palcova) a treba si zaciatku trochu davat bacha lebo sa lahsie trha, ale po chvilke si clovek na to zvykne.
Peter
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.211 (?), 8.3.2014 23:00
Na této stránce by se vám objevit stránka s adresou japonského výrobce a distributorů. V Evropě je to distributor v Anglii a je tam jeho e-mailová adresa. Možná by někdo podnikavý mohl japonského výrobce kontaktovat a prodávat to rovnou tady. Japonci tuto pásku používají už delší dobu a je určitě bezvadná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.202 (?), 9.3.2014 16:55
Ojednával som tie pásky.Cena za 3 ks 23€ včetne pošty na Slovensko.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.22 (?), 9.3.2014 23:02
"Mně teda klasická PVC páska naprosto vyhovuje. Pracuje se s ní snadno a riouby se ujímají. Nevidím důvod, proč shánět nějakou jinou drahou zahraniční."
Dobrý den. Jestli myslíte klasickou nelepíci, můžete mi prosím říct, jak jí ukončujete? Děkuji. Mějte se fajn. j.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 92.38 (?), 10.3.2014 7:04
můžete mi prosím říct, jak jí ukončujete? Děkuji. Mějte se fajn. j.
Ovázání ukončuji tím nejjednoduším způsobem. Konec pásky podvleču pod poslední otáčku a utáhnu. Aby páska při dotahování nedrhla, její konec nasliním. Že se páska sama nerozpadne, spíš vítám. Beztak kontroluju rašící pupeny každý týden a nejsem zvědavý na zbytky pásky poletující po zahradě.
Zkoušel jsem lýko, lepicí izolační elektropásku, nastříhanou strečovou folii, ale vrátil jsem se k pásce. Jediný problém je u přeroubování hodně silných větví - spotřeba pásky je velká a někdy je třeba utahovat víc než páska dovolí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.22 (?), 11.3.2014 0:02
Děkuji. Mám pásku širokou 15 a 25 mm. 25mm je i o něco tlustší, takže jí lze utáhnout dost velkou silou. Návin má průměr asi 30 cm, takže myslím, že mi vydrží nějakou dobu...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |