Podnož St. Julien
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 40.158 (?), 5.10.2017 9:36, zobrazeno: 24611x
Podnož St.Julien je používaná např. u nových rezistentních odrůd švestek (Jofela, Joganta), zatímco podnož Myrobalán u těchto švestek nabízená není. St. Julien prý ale potřebuje vlhkou půdu. Máte někdo zkušenosti jak zalévat stromek s touto podnoží, pokud je v suché oblasti? A lze jej tam vůbec pěstovat? Děkuji Pepa, oblast Rosice a Velká Bíteš.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.120 (?), 10.10.2017 7:01
Dobrý den, zajímalo by mně, jestli v suchu St.Julien zaléváte (jak moc) a jestli pod stromem udržujete půdu bez porostu (trávy).
Je vhodné u stromku nastýlat mulč, např. posekanou trávu?
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.151 (?), 23.10.2017 14:09
Sehnal jsem rezistentní švestku JOFELA na podnoži St.Julien. Překvapilo mně, že stromek je poměrně malý, asi jako zákrsek. Je to obecná charakteristika stromků na této podnoži nebo se pěstují i jako čtvrtkmen, či polokmen?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PetrK - (31) - 80.10 (?), 2.4.2024 17:38
Dobrý den, psal jste, před lety, že jste sehnal Jofelu na St. Julien. Jak po těch sedmi letech hodnotíte jak rostla, zdali dostatečně a jak plodí?
Petr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 5.11.2017 19:41
Dobrý den. St.Julien jako podnož prodávaných stromů zná asi každý zahrádkář. Chtěl bych využít toto vlákno k dotazu, zda má někdo nějakou zkušenost se semenáčem St.Julien jako podnoží.
A ještě bych se chtěl zeptat, jak vlastně strom St.Julien vypadá a jaké má plody. Na internetu jsem našel i obrázky, na kterých plody připomínají malé zelené ryngle. JG
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|