|
Na čem si v tuto dobu nejvíce pochutnáváte na zahradě?
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 13.9.2013 11:41
Ano, mohu potvrdit, že letos silně přeplozená Zelená ringle byla kvalitní-sladká, a později i aromatická, medová.Jenže pro mě jako by neexistovala.Vůbec jsem si jich nevšímal.Možná to znáte taky, že vás přitahují jiné barvy-vybíráme si očima.Jenže já jsem jak špaček-co není modré, to mě neláká.Pro mě jsou lákavé i krásně ocelově modře vybarvené, a pěkně narostlé plody Joja, i když asi budou za ZR trochu pokulhávat, ale budou mít více kyselinek... stejně se na ně těším víc.Jsou lákavé... jak si tam pěkně visí na stromě... je jich méně, proto narostly do velikosti slepičích vajec.Katinky už není, proto chodím pod stromy na padané Valjevky, Toptasty,a Čačanskou rodnou-tu obzvláště nyní miluju.Jinak jsou ještě chutné letní hrušky Isoldy, a budou dozrávat za chvíli i hrušky Clappové máslovky, tak na ní jsem zvědavý taky.Pak ještě postupně dozrávají remontánní maliny,jsou dobré nakyslé.V záplavě těchto výborných chutí si občas vzpomenu i na letní jablko, ale ty mají nesmlouvavě tvrdou "modrou konkurenci".
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 4.9.2013 13:04
Já si pochutnávám na ovocných výpěstcích z naší zahrady. Chuťově je to totiž to nejlepší ovoce ze všech ovocí. Protože když si člověk promítne, co ho to stálo snahy, peněz, obav, úsilí, těšení, různých překvapení, zklamání a samozřejmě i vloženého času, než se zdárně urodilo nějaké to jablko, či broskev, tak se i ta jejich nejobyčejnější chuť nutně stává velkolepou koncertní symfonií. Obávám se ale, že tuhle hudbu dokáže ocenit jen samotný dirigent…
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 13.9.2013 11:41
Ano, mohu potvrdit, že letos silně přeplozená Zelená ringle byla kvalitní-sladká, a později i aromatická, medová.Jenže pro mě jako by neexistovala.Vůbec jsem si jich nevšímal.Možná to znáte taky, že vás přitahují jiné barvy-vybíráme si očima.Jenže já jsem jak špaček-co není modré, to mě neláká.Pro mě jsou lákavé i krásně ocelově modře vybarvené, a pěkně narostlé plody Joja, i když asi budou za ZR trochu pokulhávat, ale budou mít více kyselinek... stejně se na ně těším víc.Jsou lákavé... jak si tam pěkně visí na stromě... je jich méně, proto narostly do velikosti slepičích vajec.Katinky už není, proto chodím pod stromy na padané Valjevky, Toptasty,a Čačanskou rodnou-tu obzvláště nyní miluju.Jinak jsou ještě chutné letní hrušky Isoldy, a budou dozrávat za chvíli i hrušky Clappové máslovky, tak na ní jsem zvědavý taky.Pak ještě postupně dozrávají remontánní maliny,jsou dobré nakyslé.V záplavě těchto výborných chutí si občas vzpomenu i na letní jablko, ale ty mají nesmlouvavě tvrdou "modrou konkurenci".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 13.9.2013 14:02
Proč by to nebylo možné, když každé ovoce letos jinak reaguje v čase dozrávání.Hlavně jsme v průměru o čtrnáct dnů s dozráváním opožděni, a to kvůli studenému nástupu léta.Fotky Valjevky sice nemají podobu typickou- kapkovitý tvar,ale kdo chce,najde ji tam- je to ona.Valjevka v tuto dobu padá, hlavně plody červivé, ale i bez nich.Clappovou jsem obral před deseti dny.Pomalu začíná v bedýnce vybarvovat, ale k jídlu to ještě není.Na jednom obrázku s hruškama můžete nalézt vylétavající vosu,takže i jim tyto hrušky voní.V tuto dobu třeba "zachraňovat" jiné ovoce, které se hodí ke konzumaci, jinak by o pár dní shnily.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 227.25 (?), 13.9.2013 20:01
Mirku, dúfam, že chutné tekvicové jadierka, na ktorých si pochutnávate, sú Made in Moje zahrada? Ja si denne pochutnávam na dozrievajúcich stolových sortách viniča. A je ich veru požehnane. Niektorým (napr. Augustin, amer. sorty, Pamjati Zacharovoj...) súčasné dážde vôbec nevadia a bobule nehnijú. S Krasotkou je tomu ceľkom opačne. Posledné broskyne sme dali do chladničky, inak by sa rozplieskli na zemi. Dva stromy je pre nás priveľa, nestíhame ovocie zjesť ani porozdávať, a tak som sa dnes pustil do radikálneho rezu, resp. likvidácie sorty Flamingo. Južný vlhký kút záhradky s viničom a kiwi zatienený vysokým betónovým múrom suseda sa aspoň trocha presvetlí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
1, 2
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|