No já myslel, že je to jedno. Píši do diskuze o ovocných stromách, tak jsem si mysllel, že to stejně vše vyjde na stejno a jestli jde o slivoně nebo jabloň, tak to jsem si myslel, že je jedno. Jinak jsou to trnky-polokmeny.
Mám malé stromky, které jsem sadil před třemi lety a slyšel jsem, že příští týden mají přijít velké mrazy, tak se chci zeptat, jestli mi můžou stromky zmrznout? Předem děkuji za odpovědi.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.70 (?),23.2.2018 17:02
Ak je to figovník, tak môže zmrznúť 😉. Ale vážne - neuvádzate o aké druhy stromkov ide (jablone, hrušky, broskyne, marhule...?). Ak u Vás prežili minulú zimu, tak sa nemusíte ničoho obávať. To čo teraz príde, bude len slabučký odvar minuloročnej zimy. Don't worry, be happy. IH
No já myslel, že je to jedno. Píši do diskuze o ovocných stromách, tak jsem si mysllel, že to stejně vše vyjde na stejno a jestli jde o slivoně nebo jabloň, tak to jsem si myslel, že je jedno. Jinak jsou to trnky-polokmeny.
Jinak o těch mrazech mi říkala matka. Sledovala zprávy kde mluvili o mrazech -20 a o tom, že můžou umrznout stromky a raději by se měli něčím přikrýt. A proto se ptám, protože nemám vůbec představu, jak stromek něčím ochráni. Nikdy jsem to nedělal a ani jsem nevěděl, že se to dělá. Ale jak je známo, tak ve zprávách někdy hodně přehánějí.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),23.2.2018 17:42
Peckoviny jsou ve vyčkávácí fázi (mají nalité květní pupeny),zmrznout určitě můžou.-20°C koncem února, po nadprůměrně teplém lednu nevěstí nic dobrého.Květní pupeny broskvoní a meruněk půjdou opět "do kytek".