Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Slivoně > Lepotica a TopTaste

Lepotica a TopTaste


host - xxx.xxx.94.201 (?)
19.10.2019 12:23, počet návštěv: 2414
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim, prosím Vás niekto nejaké nápady/rady na výchovný rez Čač. Lepotice a TopTaste, určite je z čoho vyberať... Ďakujem.
Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Lepotica a TopTaste


host - xxx.xxx.94.201 (?)
19.10.2019 12:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Slivka 2
Obrázky:

Připojit reakci
      

Lepotica a TopTaste


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.244.121 (?)
19.10.2019 15:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stromky namočte přes noc do vody a zítra zasaďte.Povýsadbový řez nechte na jaro.

Připojit reakci
         

Lepotica a TopTaste


host - xxx.xxx.165.243 (?)
24.10.2019 13:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Počkám na jar, hlásia už mraziky. Na jar by som dal tomu takíto rez, nejaké výhrady? Ďakujem.
Obrázky:

Připojit reakci
            

Lepotica a TopTaste


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.244.121 (?)
24.10.2019 17:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na jaře stromky ostříhejte podle vašeho návrhu, z kmínku vyraší nové výhony z kterých si vyberete ty nejlíp postavené jako základ kosterních větví.

Připojit reakci
               

Lepotica a TopTaste


Marek-TT (683) - xxx.xxx.20.52 (?)
25.10.2019 7:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na tej Toptaste by bolo fajn, ak by sa dal vybrať ešte jeden kostrový konár, aby boli 3. Letorasty, ktoré plánujete ponechať na Čačanskej, by som určite skrátil na 2-3 očká a stredník zrezal zhruba 30 cm nad posledným konárikom. Nech stromček predčasne nezababčí.

Připojit reakci
                  

Lepotica a TopTaste


host - xxx.xxx.105.30 (?)
25.10.2019 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ďakujem. Pri tej TopTaste sú dva výhony (zelená farba), ktoré by som skrátil na 2-3 očká ako vy píšete. Ale nechal som tam ešte dva také krátke vyhony, ak si všimnete, tie môžem nechať, v tom prípade by boli 4 vhodné umiestnené konáre, nechať ich alebo von s nimi?
Připojit reakci
                     

Lepotica a TopTaste


Marek-TT (683) - xxx.xxx.20.52 (?)
25.10.2019 12:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja by som ich ponechal, z 2 letorastov korunu nezaložíte. Prípadne ich tiež môžte upraviť na 2-3 očká.

Připojit reakci
                     

Lepotica a TopTaste


host - xxx.xxx.198.185 (?)
28.10.2019 22:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Len tak pre zaujímavosť, akú korunu chcete vypestovať? Kotlovitú? Preto tie 4 vetvičky +- v rovnakej výške? Alebo nejakú poschodovú? Že po prvom poschodí zo 4 vetvičiek bude aj nejaké ďalšie? Ak by to mala byť kotlovitá koruna, vie niekto povedať ako dobre sa kotlovitá koruna hodí pre slivky? Aké sú s tým praktické skúsenosti? Ďalšia vec čo ma zaujíma: sú vertikálne rozostupy medzi budúcimi kostrovými konármi, viď foto autora, na to, že je to slivka - dostatočné? Vie to niekto zhodnotiť? Ja sa priznám, že ja zväčša stromy (s výnimkou broskýň) strihám na ihlanovitú korunu a tak, aby jednotlivé kostrové konáre mali vertikálny odstup cca 15-20 cm, t.j. zapestovávam kostrové konáre postupne - teda nemám plán mať hneď po výchovnom jarnom reze už hotovú korunku. Jedným z dôvodov je aj to, že som sa dočítal, že by sa dodržaním väčšieho vertikálneho odstupu kostrových konárov mala dosiahnuť lepšia odolnosť koruny proti vylomeniu konárov, dôležité najmä u kôstkovín. U jabloní a hrušiek je to menej významné. Možno to nie je také dramatické aj pri ponechaní menších rozostupov - viď foto autora vyššie? Igor
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vrúble / rouby1325.1.20201869
odrůda Katinka2725.1.202020441
Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej 2522.1.202015915
Špendlík jako podnož522.1.20201105
Slivky a mykorízne huby 1214.1.20201893
Myrobalán versus špendlík a mirabelka 809.1.202051333
postrik proti pilatce1376.1.2020163262
Uchovani roubu v lednicce232.1.202010918
Moni 719.12.20192429
Spodní voda a ovocný strom415.12.2019779
Očkování/čipování - vylomená očka 1010.12.20191453
Řez slivoní 228.12.20195409
Zmladenie starej slivky135.12.20192560
Bílá plíseň v půdě 92.12.20196863
Stratifikace peckovin7529.11.201940982
Presenta 9729.11.201957168
Zdravověda stromů - minikvíz 1626.11.20194605
Myrobalán1226.11.20193174
Topend 3325.11.201918388
Obaleč švestkový 2019 2523.11.20195935
Jofela 11320.11.201951401
Velkost korenového systému313.11.20191060
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity)1419.11.2019148977
Hanka 109.11.20195384
Aká je slivovica zo sliviek toptaste?188.11.201923157
Určenie odrody 157.11.20193213
Co naroubovat na Pavlovičku57.11.20193497
Duranzia zo skolky alebo zo "starej slivky"134.11.20194031
Jaký druh švestky na slivovici?1842.11.2019351161
Švestka Topfive3630.10.201913256
Lepotica a TopTaste 928.10.20192415
Čím je napadená švestka 928.10.20192094
špendlíky24023.10.2019276181
Joganta nr.71843722.10.201919337
Forkertův způsob očkování - čipování - "chip budding" Jaro?921.10.20195088
Dušičková - legenda nebo skutečnost3621.10.201920439
Destilát z Duranzie720.10.20191361
Slivoň do vyšší polohy4412.10.201911265
Wangenheim podpnik119.10.20192537
Plodový myrobalán389.10.201961820
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Chov pstruhov10:01
Chov pstruhov9:57
Krmení pstruhu24.1.2020
Chov pstruhov24.1.2020
Krmení pstruhu21.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů